Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
monica flatland

Mitt skjønnhetsunivers: Monica Flatland

– Skjønnhet er så mye mer enn et pent ansikt eller en pen fasade. 

Hvem er du? 

– Jeg heter Monica Flatland, er 26 år fra Leikanger, men bosatt i Oslo siden 2015. Utdannet innen digital markedsføring og jobber med sosiale medier i Fredrik & Louisa.  

Hva betyr skjønnhet for deg?

– Dette er nok en klisje av et svar, men skjønnhet for meg handler om utstråling, glede og å faktisk tørre. Tørre å kjøre sitt eget løp og å gjøre som man selv ønsker. Det tror jeg kan stråle gjennom av ekte glede og selvsikkerhet. Skjønnhet er så mye mer enn et pent ansikt eller en pen fasade. 

Monica Flatland jobber med skjønnhet. (Foto via Instagram: @monicaflatland)

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Dessverre har jeg en veldig sensitiv hud som lett reagerer på produkter. Ironisk nok når man tenker over hva jeg jobber med og elsker, men det gjør at jeg holder hudpleierutinen min ganske enkel. Rens, serum, fuktighetskrem og solkrem – alltid. Så elsker jeg å bruke produkter med syrer, men disse må være ganske milde. Noe av det viktigeste for å få en optimal hudpleierutine er å bli kjent med sin egen hud. 

– Et lite tips er å kjøpe et serum som man kan blande inn et par dråper av i makeupen også. Perfekt for alle oss som har tørr hud, eller om man ønsker ekstra glød! Biotherm Aquasource Serum Bi-Phase er et godt eksempel på et produkt som fungerer perfekt til det. 

Hvilke tre sminkeprodukter liker du best – og hvorfor?

  • Chanel CC cream. Jeg var tre år senere ute enn alle andre med å faktisk teste denne, og jeg kan egentlig bare angre! Jeg har nå brukt den hver dag siden. Den gir masse fuktighet og pleie, den dekker godt samtidig som den føles lett og naturlig på huden. Ypperlig for alle som elsker «No makeup» makeup. 
  • Diorshow Pump’N’Brow er den beste brynsmaskaraen jeg har prøvd! Den er faktisk helt rå. Den gir skikkelig volum og fylde til brynene, samtidig som den «farger» alle de små hårene som man gjerne ikke får med seg ellers. Jeg bruker gjerne Anastasia sin Brow Gel over for enda mer hold. 
  • Tom Ford Lip Color i fargen Indian Rose er en evig favoritt. Jeg elsker leppestifter og er alltid på jakt etter den perfekte, men uansett hvilke andre jeg prøver kommer jeg alltid tilbake til denne. Konsistensen er veldig behagelig, og fargen kler de aller fleste. 

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?

– Clarins har en genial liten sak som heter Clarins UV Plus Anti-Pollution. Dette er den perfekte solbeskyttelsen i hverdagen. Den er veldig tynn og lett i konsistensen – helt perfekt under makeup og for alle som er litt redd for å bli «fete» i huden. Noe man gjerne kan oppleve med andre lignende produkter. Det er mye lettere å beskytte enn å reparere, noe jeg gjerne skulle ha visst enda tidligere. Jeg tror også mange overvurderer litt hvor mye beskyttelse man får fra SPF i makeup. Man skal bruke ekstremt mye for å faktisk få den faktoren som står på. 

Hva er din signaturparfyme?

Tom Ford Lost Cherry. Jeg kjente på denne duften tidligere i år, og ble solgt fra første sekund. Den er varm, sensuell og helt unik. Jeg tror faktisk dette er den beste parfymen jeg har prøvd. 

– Tips: Prøv alltid parfymen på huden og gi det litt tid. Toppnotene er ofte de letteste og de mest flyktige, og dermed må man vente litt for å faktisk kjenne hvordan duften vil bli, i tillegg til at parfyme blir svært ulikt på oss alle. 

Denne er ett av Monica Flatland sine favorittprodukter. (Foto via Instagram @monicaflatland)

Hva er ditt beste skjønnhetstips? 

– Be you – do you! OG SMIL! Ingenting er finere (eller hyggeligere) enn et smil. Ellers må jeg nevne solkrem igjen. Det er så viktig! 

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Jeg har heldigvis ikke gjort så veldig mye spesielt med utseende, men jeg hadde en periode da jeg var yngre hvor jeg var veldig ivrig med pinsetten. Det resulterte i at jeg en periode hadde to «halve» bryn. Jeg tror jeg hadde 1,5 cm med bryn over hvert øye. 

Monica Flatland mener det ikke finnes noe rett eller galt når det kommer til skjønnet. (Foto via Instagram @monicaflatland)

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? 

– Som yngre følte jeg meg litt kastet rundt mellom trender og idealer, og var veldig opptatt med å finne ut hvem jeg var og hvem jeg ville være. Nå som jeg har blitt litt eldre er jeg mye mer avslappet. Jeg har også skjønt at man ikke trenger å sette seg inn i en kategori. Man kan jo være litt av alt. 

– Jeg tror også 11 år i skjønnhetsbransjen har hjulpet meg. Man skulle gjerne tro at det ble motsatt, men av å være i bransjen lærer man seg at alt kommer og går. Mye av det er veldig gøy, men noe må man også bare lukke øynene til. Det er jo ikke så lenge siden Kim Kardashian frontet alle magasiner, mens vi nå finner Prinsesse Diana i de samme. To veldig forskjellige kvinner. Flotte på hver sin måte. Det er vel kanskje noe av det viktigeste man kan lære og forstå – at det ikke er noen definisjon på skjønnhet. Det er ingenting som er rett og galt, og det er heller ingenting som er penere enn det andre. Den ulikheten er jo det som gjør skjønnhet så spesielt og gøy. 

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Emilie Tømmerberg

Siste saker

Mest lest nå
Les mer