Michael Kors

Michael Kors har lagt ned Oslo-butikken

Etter lang tid med blodrøde tall.

I november 2018 kunne Melk & Honning melde om en meget negativ utvikling hos Michael Kors i Norge. Oslo-butikken lå midt i smørøyet på Karl Johan, men regnskapsåret 2018 viste likevel at den gikk med et enormt underskudd. Dette tallet var på svimlende 1,7 millioner kroner.

Før dette hadde motemerket også hatt en egen butikk i Stavanger, men i februar 2018 ble det kjent at butikken skulle bli lagt ned. Med dette hadde merket bare én butikk igjen i Norge.

Få dager etter at de dårlige tallene for Michael Kors i Norge ble kjent, ventet mer dårlig nytt. For første gang på nesten to år nådde nemlig ikke Michael Kors opp til Wall Street-estimatene. Årsaken til dette skal ha vært lavere salg enn forventet i merkets butikker over hele Europa, og et inntektsfall på 10 prosent i samme kvartal i markedet. En konsekvens av dette var fall i aksjene på 11,3 prosent.

Ingen kommentar fra agenturet

2018 var altså ikke noe bra år for Michael Kors, og mer hell ble det heller ikke i 2019.

Nå viser det seg at butikken på Karl Johan i Oslo er fjernet.

Vegg i vegg med Hugo Boss har motemerket hatt butikk over to etasjer. Dette butikklokalet er nå åpent for leie.

I Norge er det Blender Agency som har agenturet på Michael Kors. De har tidligere uttalt til Melk & Honning at det er merket selv som er ansvarlig for butikken. Derfor har de ikke ønsket å uttale seg om de blodrøde MK-tallene tidligere. Melk & Honning har prøvd å få kontakt med Blender Agency om butikknedleggelsen, uten å lykkes.

Michael Kors har lagt ned Oslo-butikken. foto: melk & honning
Foto: Melk & Honning

Les også: Avlyser Stockholm Fashion Week