Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Stygge julegensere
Hvem kan vel glemme julegenserne fra Bridget Jones-filmen? (Foto: skjermdump)

M&H toppliste: 13 fine, stygge julegensere

God Ugly Christmas Sweater Day.

Trenden – og for mange tradisjonen – med «stygge» julegensere blir stadig mer populær i Norge. For hva gir vel mer julestemning enn å tasse rundt i en skikkelig stygg genser? De glorete julegenserne, populært kalt Ugly Christmas Sweaters, er for mange et deilig avbrekk fra partysesongens pyntede antrekk – og de hylles såpass mye at de nå har fått sin egen dag.

Melk & Honning har funnet frem til et knippe av årets fineste stygge julegensere – enten du vil investere i en eksklusiv variant eller en rimeligere en som får deg selv og andre til å dra på smilebåndet.

Les også: 19 julegavetips til mennene i ditt liv

Tree-Rex fra Dorothy Perkins kr 379 hos Zalando
The Dancing Kid fra Celine kt 9380 hos Mr Porter
Julegenser med bilde av nissealv kr 199 fra fra H&M
Julegenser med mønster fra Monki kr 270 hos via Zaland
Julegenser med mønster fra GCDS kr 5136 ho Miint
Julegenser med mønster fra Scotch & Soda kr 1199 hos Miinto
Julegenser med motiv fra Vero Moda kr 249 hos Zalando
Julegenser med motiv fra Only & Sons kt 329 hos Zalando
Trendfølsom snømann med munnbind kr 699 fra Party King
Snømann med paljett-skjerf kr 299 fra Kappahl
Med vintermotiv fra Marine Serre ca kr 7680 hos Matches Fashion
Med vintermønster fra Miu Miu ca kr 8960 hos Net-a-Porter

Verdens styggeste julegenser

Om julegenserne faktisk er stygge, ser ut til å handle mest om smak og behag. Derimot er det faktisk én som er kåret til verdens styggeste julegenser, og den er et produkt av norsk kunstig intelligens.

Allerede i oktober satte tek-selskapet Computas i gang prosessen med å teste stygge mønster til julegensere ved hjelp av kunstig intelligens (KI). Det resulterte i en fargebombe av en julegenser med mønster, julepynt og en intentsigende, julevise-aktig påskrift. Med tilhørende tøymunnbind.

– Vi hentet ut tusenvis av julegenserbilder fra internett som vi matet gjennom en maskinlæringstjeneste som tolket og identifiserte de ulike elementene. Målet var å finne komponentene og fargene som oftest gikk igjen, og bruke disse som datagrunnlag, sier Simen Selseng, data scientist i Computas. 

Men det norske selskapet nøyet seg ikke med å finne frem til det styggeste julegenser-mønsteret. De strikket den selv og delte oppskriften.

Ekstra god tid i førjulstiden i år? Da kan du strikke deg verdens styggeste julegenser, designet med hjelp av kunstig intelligens. Foto: Computas

Les også: Dette er årets fineste julevinduer i Oslo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer