Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram @ninasandbech

M&H Storbyguide: Barcelona

Nina Sandbech, Nnenna Echem og Caroline Krager deler sine favoritter i den spanske byen.

Med pandemien i bakspeilet (fingers crossed) kan man endelig planlegge og glede seg til litt reising igjen. Men med flere år på stedet hvil trenger man kanskje litt bistand utenifra.

For hvor spiser man den diggeste maten i Paris, hva er de feteste butikkene i København og hva er den fineste rooftop-baren i Barcelona?

I denne artikkelserien snakker Melk & Honning med influencere, motepersoner og kjendiser for å få deres tips til ulike storbyfavoritter rundt om.

I ukas storbyguide snakker vi med Nina Sandbech, Nnenna Echem og Caroline Krager om Barcelona.

Les også: M&H storbyguide: Darja Barannik i København

Nina Sandbech

Den norske influenceren og motepersonligheten er kjent for sin fargeglade garderobe. Sandbech har vært i Barcelona en rekke ganger og var nylig i byen for å se på Formel 1-løpet der.

M&H Storbyguide: Barcelona. Nina Sandbech kommer med sine beste tips.
Foto: Instagram @ninasandbech

Hotell: Denne gangen bodde vi på Yurbban Trafalgar. Det er et veldig lite og hyggelig hotell med rooftop, svømmebasseng og utsikt over Barcelona.

Spisested: Tapas på Casa Lolea. Et superkoselig lite sted med veldig god tapas og sangria.

Shopping: Loewe har nettopp pusset opp butikken sin og den er verdt å besøk. Veldig kul og inspirerende. 

Loewe. Foto: Nina Sandbech

Bar: Anbefaler Boca Grande. Her har de restaurant i første etasje og bar i andre. I baren finner du et stort utvalg av digge drinker som ofte kommer i kule glass. Toalettet er også verdt å sjekke ut, da det er veldig Insta-vennlig.

– Sist jeg var der var det DJ på toalettet, så det ble til et lite utested senere på kvelden!

Boca Grande. Foto: Instagram @ninasandbech

Sightseeing: Hvis du ikke allerede har sett Park Güell og Sagrada Familia så må du ta turen. Elsker arkitekturen til Gaudi. 

Les også
Har du «side character energy»?

Nnenna Echem

Nnenna Echem har i likhet med Sandbech gjort seg kjent som en ekte fargefantast blant de norske influencerne. Hun har vært i Barcelona en håndfull ganger.

– Barcelona er definitivt en av mine favorittbyer å feriere i Europa, forteller hun til Melk & Honning.

Foto: Instagram @nnennaechem

Hotell: Jeg bor alltid på H10 Art Gallery som er lokalisert i Eixample. Jeg elsker å bo i Eixample. Det ligger langt nok unna La Rambla, men også midt i sentrum, noe som gjør det enkelt å komme seg rundt.

Spisested: For frokost og lunsj er favorittene Bonsai for min matcha cravings, BOL for en digg acai bowl eller Caravelle for utrolig gode pannekaker.

Bol. Foto: Instagram @nnennaechem

– Når det kommer til middag så er Barraca verdt å prøve dersom du er på jakt etter en digg paella. Den er også lokalisert ved stranden, så her får du et godt måltid og fin utsikt.

– Verdt å nevne er også Silan, som ligger i Eixample. Silan spesialiserer seg på mat fra Midtøsten, og har kanskje en av de beste hummusene jeg har smakt.

Shopping: For shopping syntes jeg Eixample-området har noen av de beste butikkene. Jeg tar alltid turen innom Vasquiat og Santa Eulaila.

Foto: Instagram @nnennaechem

Sightseeing: Bortsett fra byvandring er Museu Picasso verdt å få med seg.

Caroline Krager

Den London-baserte norske motejournalisten, tidligere Melk & Honning-redaktøren og poeten bodde i Barcelona en periode i våres. Her er noen av hennes beste tips.

Spisesteder: Spiste helt ekstremt mye god mat i Barcelona! De aller beste lunsjene og brunchene hadde jeg på Honest Greens, Les Filles, La Papa og Flax & Kale. Nydelige salater, bowls, pannekaker og bakverk. Mye vegetarisk i denne byen, noe jeg var overrasket over.

Les Filles. Foto: Caroline Krager

– Når det gjelder middag var Parking Pizza nice (føltes som Kødbyen i København). Bar del Pla hadde innovativ og god tapas – og stedet var buzzy, noe som alltid er gøy. For ekte foodies som elsker spennende kombinasjoner er Proper BCN et must.

Les også
Oslo-konseptet Sorgenfri utvider og satser på vintage

– På den meksikanske restauranten og baren La Pachuca var det liv med stor l; Helt stappfullt, veldig støyete og kjempegod mat (mistenker at noen av servitørene hadde et par, tre innabords også). Kaos – men på en bra måte. For veganske burgere var Vrutal helt rått. Seks, syv forskjellige varianter å velge mellom.

Kaffebarer: Som en kaféjobbende liten frilanser er det å finne bra spots å jobbe fra alltid høyt på prioriteringslista. Havrelatten være god. Mine favoritter i Barcelona ble Three Marks Coffee, Orval og Oma Speciality coffee.

Rooftop bars: Barcelona er kjent for å ha masse bra barer på byens mange takterasser. I løpet av tida jeg bodde der fikk jeg testet ut en del. Favorittene ble til slutt Hoxton hotel, Yurbban Trafalger, Seventy og Sir Victor.

Utsiktspunkt: Byen er litt som Los Angeles på den måten at det er mange høyder som omkranser byen. Aller finest er det å stikke til Montjuic og bade i bassenget på høyden der eller besøke det fantastiske museet Fundacio Joan Miro, der man i parkene rundt har utsikt over hele byen.

– Vil du føle deg som en local og henge med de lokale kidsa bør du heller dra til de såkalte ‘Bunkers de carmel’. Ta med deg en flaske vin eller to, god snacks og du kan få med deg solnedgangen med utsikt 360 grader.

Les også: M&H storbyguide: Stylist Elise Sandvik i New York

Siste saker

Mest lest nå
Les mer