– Uansett hvor man drar langs riveraen er det etter min mening fint.
Med pandemien i bakspeilet (fingers crossed) er sommeren 2022 tiden for å fly avsted utenlands.
Men med flere år på stedet hvil trenger man kanskje litt bistand udenifra. For hvor spiser man den diggeste maten i Marbella, hvilke steder bør man besøke på den franske rivieraen og hvor er det kulest å henge på Ibiza?
I denne artikkelserien snakker Melk & Honning med influencere, motepersoner og kjendiser for å få deres aller beste tips.
I ukas reiseguide har vi tatt en prat med Rikke Krefting og Anett Ringstad om den franske rivieraen.
Les også: M&H Storbyguide: Barcelona
Rikke Krefting: – Trøffelpizzaen der gir meg vann i munn bare av tanken!
Influencer Rikke Krefting bor i London. Hun har tidligere jobbet som PR og kommunikasjonsassistent for Tom Ford og har i underkant av 100k Instagram-følgere. Krefting har vært på den franske riveraen en rekke ganger.
– Jeg elsker hvordan franskmennene har beholdt mye av det autentiske. Spesielt i St. Tropez er byen beholdt vakker og rustikk, slik den alltid har vært, forteller hun til Melk & Honning.
Krefting elsker å seile langs kysten der eller bo i nettopp St. Tropez – eller området rundt Antibes.
– En av mine favorittaktiviteter når jeg er der er å gå på de små søte bakeriene rundt omkring i St. Tropez og kjøpe baguetter og crossaints til frokost. Eller å dra på markedet for å kjøpe fersk frukt hvis vi er rundt Antibes.
– Da føler jeg meg klassisk fransk, haha.
Hun forteller at hun i fjor bodde på Hotel Lou Pinet.
– Det var superkoselig og helt magisk! Elsket hvordan det var såpass lite at man nesten følte man bodde der alene.
– I år bodde vi i huset til bestevenninen min og hennes familie. Det var så deilig å kunne ha koselige, lange frokoster, slappe av ved bassenget og gå morgentur ned til stranden for et morgenbad.
Hennes absolutte favorittsted er likevel den klassiske Club 55, en beach club med tilhørende restaurant på Pampelonne-stranda.
– Det er kanskje litt basic, men jeg synes det er så autentisk og ekte. De har beholdt sin originale estetikk og eleganse, noe mange steder nå til dags dessverre ikke gjør. Viben er kul og stedet klarer å ha en utrolig sofistikert stil og god stemning.
En annen favoritt er restauranten Gigi.
– Den finnes også i Paris. Trøffelpizzaen der gir meg vann i munn bare av tanken!
– Når det kommer til steder å spise middag er nok min favoritt Salama. Der et det gøy og på lørdager spesielt er det ganske partystemning, noe som ikke er feil en gang i blant!
Krefting forklarer at hun også elsker å gå rundt i havnen i St. Tropez og spise is og se på livet.
– Det er så koselig å se på alle de forskjellige mennesene og kjenne på den koselige viben i byen.
Hun mener den generelle stemningen i de små hyggelige byene langs den franske rivieraen, er det hun liker så godt med å dra akkurat dit.
– Lunsj på Hotel du Cap-Eden-Roc er nok også noe jeg må nevne som et must see and enjoy!
Anett Ringstad: – Det er som regel god mat og hyggelig uansett hvor man setter seg ned på den franske rivieraen
Moniker-grunnlegger og CEO for Colina Agency er sammen med mannen Jørgen Jalland og barna gjengangere på den franske rivieraen.
– Maten er nydelig. I tillegg er alt så frodig og autentisk. Frankrike har vært så flinke til å bevare gamle bygg og byene svømmer ikke over av reklameskilt eller plast. Alt er bare litt ekstra kos her og i tillegg veldig behagelig klima, forteller hun til Melk & Honning.
– Uansett hvor man drar langs riveraen er det etter min mening fint.
Ringstad har for eksempel vært en del på Cap Ferrat og Cap d’ail.
– Begge er superkoselige små steder hvor man slapper maks av. I det siste har vi også vært i St. Tropez. Det er en overraskende hyggelig by med små smug med restauranter og gøyale, små butikker.
Ønsker man litt stemning på stranda mener hun det er utallige muligheter for det.
– Ellers finnes det også mange ukjente mindre strender man kan besøke om man vil være litt mer for seg selv.
– Her i St. Tropez som vi er nå er det helt klart beach clubbene Lou Lou, Gigi og Club 55 som er best til lunsj. Nydelig mat og veldig god stemning.
De to sistnevnte har live musikk, noe hun trekker frem som ekstra koselig.
– For meg er lunsjen det beste måltidet på ferien. Det er hellig og absolutt det jeg nyter mest.
– Skal jeg likevel velge ut noe for middag, er det nydelig å sitte og spise og se på solnedgangen på La Bouilabaisse Plage.
Ringstad vil også nevne den asiatiske maten på Château de la Messardière.
– De har den fineste utsikten. Men det er som regel god mat og hyggelig uansett hvor man setter seg ned på den franske rivieraen.
For henne er en tur på markedet på Place des Lices også et must.
– Det holdes hver tirsdag og lørdag morgen og er verdens hyggeligste marked.
– Elers er en løpetur alene med musikk på øret gjennom St. Tropez og langs sjøen før byen våkner blitt en daglig rutine. Byen er ekstra fin når det nesten ikke er noen mennesker å se.
Sist men ikke minst er en dag på en solseng på Club 55 noe hun alltid må få med seg.
– Etterfulgt av en lunsj med iskald rose!
Les også: M&H storbyguide: Darja Barannik i København