autrement store bergen

Melk & Honnings shoppingguide til Bergen

Her gjør du den beste shoppingen i Vestlandets hovedstad.

Hovedstandens mange shoppingmuligheter går langt fra på bekostning av de mange unike butikkene vi finner i Bergen. Byen mellom de syv fjell byr nemlig på shoppingfest i nisjebutikker som har alt fra norsk design til luksus fra store motehus.

Skal du på shopping i Bergen bør du kjenne til disse butikkene:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vrimmel

I hjertet av Bergen-sentrum finner vi nisjebutikken Vrimmel. Butikken har holdt sin sentrale beliggenhet i byen i over ti år – og anses fortsatt som en favoritt hos moteglade kvinner. Over to etasjer finner vi merker som Holzweiler, Heartmade, Iben, Rains, Jane Kønig, Stine Goya, Mads Nørgaard, Cala Jade og mange flere.

Adresse: Olav Kyrres gate 11

Bilde fra Vrimmel i Bergen
Foto: @Vrimmel

Autrement Store

På fransk betyr «Autrement» på norsk «noe annerledes». Og det er nettopp det Autrement Store på Lagunen i Bergen er. Visjonen til den to år gamle butikken er å tilby et nytt og annerledes multibrand konsept for motepublikumet i Bergen. Her finner vi flere skandinaviske og internasjonale merker i ulike prisklasser. Vi finner etablerte luksusmerker som Valentino, Lowew, Ganni, Boyy, Acne Studios, J.W. Anderson og Self-Portrait.

Adresse: Laguneveien 1

autrement store bergen
Foto: Autrement Store

Fresh Pepper

Etter 20 år som byens ledende nisjebutikk og med en solid plass i Bergens motebilde gikk Pepper-butikkene konkurs. I etterkant av dette ble de tidligere eierne politianmeldt, og merker som svenske Byredo og Acne Studios forsvant fra butikkhyllene. Pepper fikk heldigvis etter kort tid leve videre, da med nye eiere. Butikkonseptet forble det samme, men navnet gikk fra «Pepper» til «Fresh Pepper». Nytt navn, men butikken holder fortsatt fokus på minimalistisk kvalitetsmote, med basisplass, klær, tilbehør og kosmetikk. Det er blant annet bare hos Fresh Pepper at vi finner skjønnhetsmerket Aesop i Bergen. Av andre merker finner vi Comme des Garçons, Margaret Howell, A Kind of Guise,  Gosha Rubchinskiy, Common Projects, Diemme og A.P.C.

Adresse: Christies gate 9

fresh pepper bergen
Foto: @Pepperstores

Lot333

Er du glad i sneakers, gode basisplagg og kult tilbehør bør du ta turen innom Lot333. Her finner vi smykker fra Maria Black, sneakers fra Nike og Adidas, og sko og klær fra merker som Wood Wood, Whyred, The North Face, Norse Project og Harris Wharf.

Adresse: Kong Oscars gate 18

lot333 bergen

Retro

Retro-butikkene finnes i Bergen, Trondheim og Kristiansand. I Bergen finner vi butikken over to etasjer midt i hjertet av byen. Én etasje til menn og en til kvinne. Her kan du finne alt fra det lekreste tilbehøret, sko og klær fra merker som ATP Atelier, Dagmar, Tom Wood, Totême, FWSS og Jonny Love.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Adresse: Olav Kyrres gate 7

retro bergen
Foto: @Retrobutikkene

Regn

I sjarmerende Strandgaten finner vi multibrand butikken Regn. Butikken skal være inspirert av Københavns sidegater og skandinavisk designuttrykk. Konseptbutikken kan i dag tilby alt fra skjønnhet, enkle interiørartikler, tilbehør, klær og sko. Her kan du handle fra merker som ESP, Swims, MOSS Copenhagen, Whyred og Just Female.

Adresse: Strandgaten 66

regn bergen
Foto: @regn

T-Michael

Den Bergen-baserte designeren T-Michael har skaffet seg et etablert navn både i Bergen, resten av landet, men også internasjonalt. Han er ledende når det kommer til dresser i høy kvalitet til menn, han har revolusjonert den japanske kimonoen, tilbyr allværsjakker i unik kvalitet og design og har merket Norwegian Rain. T-Michael har er et moderne eksempel på klassisk skreddersøm.

t-michael
Foto: @Tmichael_bergen

Adresse: Chr. Michelens gate 1

Hovedbilde via Autrement Store

Les også: Hvor viktig er turistene for Oslos luksusbutikker?