Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Instagram @asos_barbara

Melk & Honnings Oslo-guide: februar

Januar er endelig over!

Listening to the Echoes of the South Atlantic på Oslo Kunstforening

6. februar – 5. april

I denne utstillingen kombineres lydbaserte skulpturer, videoer, installasjoner og performances signert Cássio Bomfim, Jeannette Ehlers, Anita Ekman, Satch Hoyt, William Kentridge & Neo Muyanga, Camille Norment, Dawit L. Petros og Nyugen E. Smith. Gjennom en transkulturell, transatlantisk tilnærming utforsker Listening to Echoes of the South Atlantic de politiske, sosiale og kulturelle implikasjonene av musikk i samtidskunsten, og fremhever betydningen av musikk som formidler av kulturopplevelse og historie. Mer info her.

Fotoutstillingen Regjeringskvartalet på Teknisk museum

25. februar

Etter terrorangrepet mot regjeringskvartalet 22. juli 2011, har diskusjonene om bevaring av det gamle og bygging av det nye regjeringskvartalet rast. Nå er det vedtatt at Y-blokka skal rives. Med dette som bakteppe utvikler Norsk Teknisk Museum fotoutstillingen, Regjeringskvartalet, med museets materiale fra området. Utstillingsåpning 25. februar. Mer info her.

The Banned Exhibition på Galleri Golsa

27. februar – 27. mars

Denne utstillingen består av de to kontroversielle kunstnerne Darja Bajagić og Boyd Rice. Sistnevnte har gjort seg kjent via sin ødelegging av religiøse bilder og symboler på grunn av religiøse eller politiske motiver. Dette er første gang kunstnerne vises frem i en felles utstilling i Norge. Da den først ble forsøkt vist frem i New York, ble den både bannlyst og sensurert. Den nye versjonen fungerer derfor også som en slags tilsvar til dette. Mer info her.

As handsome as the chance encounter på RAM galleri

27. februar – 29. mars

Moderne mote og kunst møtes i denne utstillingen inspirert av diktet les Chants de Maldoror fra 1869.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Bak står en rekke kunstnere og motedesignere, og for første gang i Norge vises kreasjoner signert de Paris-baserte designerne Clinique Vestimentaire, Coralie Marabelle, Mansour Martin og Proêmes de Paris side om side med verker av de franske og norske up and coming-kunstnerne Grégoire Motte, Jara Marken, Pia Antonsen Rognes og Steffen André Nilsen.

Se Mari Slattelids Stempel på Kunstnernes hus

28. februar – 26. april

Den første utstillingen på Kunstnernes hus i år står den norske kunstneren Mari Slattelid bak. Hun har siden 90-tallet markert seg som en profilert maler med et skarpt blikk på maleriets muligheter og grenser. I Stempel vises både nye og gamle verk frem. Mer info her.

The Fashion Archives x Kulturhuset VOL 53

29. februar

Dette er Oslos største marked for salg av secondhand og vintage design. Det hele finner sted én gang i måneden, og 29. februar er det duket for en ny runde. DJ Liz fra Oh Mama! Crew spiller opp mens du titter gjennom haugene og stativene med klær og accessoirer. I tillegg fikser og syr studenter fra SoFI om dine nye eller gamle skatter via initiativet #LovedClothesLast. Mer info her.

Alpha Crucis på Astrup Fearnley Museet

31. januar – 17. mai

Dette utgjør siste kapittel i utstillingsserien som tidligere direktør Gunnar B. Kvaran lanserte i 2005 for å utforske kunstscenen i forskjellige land og på forskjellige kontinenter. Etter å ha tatt for seg USA, Brasil, India, Kina og Europa har man nå kommet til veis ende med Afrika. Formålet er å vise originaliteten og mangfoldet på kontinentet, via arbeidene til 17 kunstnere fra syv afrikanske land. Mer info her.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Picasso 347 på Henie Onstad

3. januar – 3. mai

Norge har hatt et langt forhold til Pablo Picasso, blant annet har den spanske kunstneren dekorert Y-blokka som nå står for riving. I utstillingen Picasso Suite 347 på Henie Onstad fokuseres det på en unik serie grafiske arbeider signert den berømte kunstneren, med mye erotisk innhold. Verkene er kun en gang tidligere blitt vist i sin helhet. Mer info her.

Les også: Ny spalte: Månedens hotteste: januar

Siste saker

Mest lest nå
Les mer