Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
MARS-GUIDE: Vi guider deg til Oslo-moro i mars.

Melk & Honnings mars-guide

Det er fortsatt en stund til vår, men det er ingen grunn til å sitte hjemme. Her er Melk & Honnings beste tips til moro i mars.

Richard Prince-retrospekt på Astrup Fearnley

2. mars – 6. april

Astrup Fearnley i Oslo feirer 25 år i 2018, og i den anledning arrangerer de ni utstillinger i løpet av året med sentrale kunstere i samlingen. I januar var det den amerikanske samtidsfotografen Cindy Sherman som fylte veggene, og i mars er det multikunster Richard Prince som står for tur. Utstillingen viser verker fra mer enn 30 år av den amerikanske kunstnerens karriere, og inkluderer foto, malerier og skulpturer. Mer her.

Mari Slaattelid på Standard

2.mars-31.april

Unlike a Symbol er Slaattelids første soloutstilling på Standard (Oslo). Hun har tidligere hatt utstillinger både på Astrup Fearnley, Nasjonalmuseet og Henie-Onstad her hjemme samt blant annet i Linköping, Helsinki, Malmö og Bologna i Italia. Hun er også aktuell med en større utstilling på Kunstnernes Hus i 2019. På Standard stiller hun ut en rekke nye verker – alle malerier som kan variere når det kommer til formelt utgangspunkt, men som bunner i en interesse for grunnleggende språkstrukturer og hvordan kategorier av språk både kan begrense og bestemme kognitive kategorier. Mer her.

Since med pop-up shop

Fra 10.mars

Det norske skomerket Since Oslo inviterer til pop-up shop i Øvre Slottsgate. Åpent hver dag.

Få med deg noen av mars’ mest spennende filmpremierer:

Game Night: Et ungt ektepar drar på månedlig spillkveld uten å vite at denne kvelden vil spillet bli hakket mer alvorlig enn tidligere. Med Jason Bateman og Rachel McAdams.

Red Sparrow: Jennifer Lawrence spiller (en veldig naken) russisk undercover-spion som forelsker seg i fienden. Med Joel Edgerton.

Utøya 22. juli: Regissør Erik Poppes hjerteskjærende, intense og hyllede skildring av tragedien på Utøya i 2011

Lady Bird: Greta Gerwig er den femte kvinnen i historien til å bli nominert til Oscar for beste regi for sin coming-of-age-film om en jente fra Sacramento som drømmer om et kunstnerliv på østkysten. Med Saoirse Ronan.

Tomb Raider: Remake av katastrofefilmen med Angelina Jolie fra 2001. Alicia Vikander spiller Lara Croft, den rebleske, sterke og drevne datteren til en forsvunnet eventyrer, som en dag finner seg selv på øyen faren hennes forsvant. Basert på video-spillet fra 90-tallet.

30. mars

Ready Player One: Når skaperen av en virtuell virkelighetsverden kalt OASIS dør, slipper han en video der han utfordrer alle OASIS-brukere til å finne ett påskeegg, noe som vil gi finneren hans formue. Regissert av Steven Spielberg

Pluss månedens film på Cinemateket

«A Silent Voice» er månedens film i mars. Vi møter den døve jenta Nishimiya i det hun skal begynne i en ny klasse på en ny skole. I denne klassen regjerer Ishida og Ueno, og Nishimiya blir raskt et offer for deres stadig mer ufølsomme spøker. En vakker og viktig film signert Naoko Yamada kjent for både sin historiefortelling og ikke minst for sitt håndlag med nettopp animasjonsfilm og dens unike visuelle muligheter. Se mer her.

Les også: Dropp studielånet: Her er motekursene du kan ta på nett

Siste saker

Mest lest nå
Les mer