Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Melk & Honnings januarguide

Hadde du også som nyttårsforsett å oppleve litt mer? Melk & Honning sine månedlige Oslo-guider er her for å hjelpe deg. Under finner du 11 ting du kan gjøre i januar. Godt nytt år!

Jerry Folk og Bearson (Parkteateret)

Dans til Jerry Folk og Bearson

Parkteateret 19. januar

De to ungguttene fra Oslo, Jacob Bjørn Hansen aka Bearson og Gerard Folkestad aka Jerry Folk, har det siste året bodd sammen i Los Angeles kultur-hub Echo Park for å lage musikk og sjarmere plateselskapene. Nå er de tilbake i Norge for en klubbturné i landets største byer, og spiller på Parkteateret i midten av måneden.

Drikk og spis på Gunnars Generasjonsbar

Torggata 13

Ikke la navnet lure deg, Gunnars Generasjonsbar er ikke hjemmet til syvende far i huset. Den lille sjappa i Torggata serverer ikke bare gode drinker fra noen av byens beste bartendere, men det ryktes også mektig god brunsj til dagen derpå.

Vanessa Biard på Kunstnernes Hus

10. November 2017 – 28. Januar 2018

Kunstnernes Hus huser frem til slutten av måneden utstillingen til den norske samtidskunstneren Vanessa Baird. Hun har markert seg som en av norsk samtidskunsts sterkeste og mest kompromissløse stemmer, og har dekket veggene i husets utstillingssal med tak-til-gulv malerier. Hun har også laget et fotoarbeid, 100 Oslopersonligheter som vil henge i Foajeen på Kunstnernes Hus i utstillingsperioden.

Van Gogh på Gimle

Opplev Van Gogh på kino

Gimle Kino, 17. januar

I 2017 hadde Gimle kino stor suksess ved å føre billedkunst til filmlerretet. I november og desember i 2017 hyllet de Matisse og Michelangelo og denne måneden gjentar de suksessen med en hyllest til Vincent van Gogh. Kinoen har samlet flere skatter fra Van Gogh sin samling, og gjennom broren Theo sin brev- og kunstsamling blir den legendariske kunstneren satt i helt nytt lys. 

Les også
Chanel åpner egne butikker for stamkundene sine

Lær å lage litt bedre taco

16. januar, Mathallen Vulkan

Få litt fart på taco-fredagene eller -tirsdagene dine ved å lære å lage en ekte meksikansk taco – som ikke er signert Santa Maria eller Old el Paso. På det kulinariske akademiet på mathallen, arrangeres det 4-timers kurs med alt fra krydring av kjøttet til hvordan å brette lefsen.

Fest til Skranglejazz på åpningen av Røverstaden

19. januar, Røverstaden 

I de gamle lokalene til legendariske Klubb 7, åpner denne måneden utelivs- og konsertlokale-satsingen Røverstaden. I februar huser de insta-stjere og it-DJ Sita Abelláns første opptreden i Norge, men før det innvilger de lokalet med livlige toner og god stemning signert den britiske techno-duoen Idjut Boys.

Se en norsk toppmodell spille fransk alenemor

Cinemateket, 26. januar

Den norske modellen Sonja Wanda har en sentral rolle i den franske filmen Par Instinct som endelig har norgespremiere denne måneden. Cinemateket på Filmens Hus står for den aller første visningen på norsk jord, hvor du kan se Wanda spille mot den franske skuespillerlegenden Alexandra Lamy.

Føl deg som tenåring igjen og se en skolerevy

Hele måneden

Amatør-teater blir aldri like sjarmerende som hos smilende tenåringer som ofte imponerer mer og får frem latteren fortere enn de ekte revy-veteranene. Vi anbefaler Blindernrevyen «Hva i all Verden» (premiere 4. jan), Handelsgymrevyen «Rykk Tilbake til Start»  (premiere 3. jan), Fossrevyen «Det er kult» (premiere 8. jan.), og Nissenrevyen «Snill»(premiere 5. jan.)

Nyt av andres flaue historier på HvaSkjer

25. og 26. januar, HvaSkjer

To dager på rad arrangeres Mortified hvor kan du nyte av andres pinligere historier – for å føle deg litt bedre med dine egne. Et knippe svært modige folk drar frem dagbøker, tekster og dikt de skrev da de var yngre og leser høyt til hele forsamlingen. 

Cindy Sherman på Astrup Fearnly

Se Cindy Sherman på Astrup Fearnley

19. januar til 23. februar

I anledning Astrup Fearnleys 25-årsjubileum velger de å sette lyset på et utvalg av de kunstneren som har størst betydning i samlingen deres. Først ut et den amerikanske samtidsfotogarfen Cindy Sherman fra hennes gjennombrudd på 70-tallet og frem til i dag. Sherman er mest kjent for sine teatralske og dramatiske portrett som er best sett i samspill med hverandre på en vegg, og ikke i en instagram-feed. Kom deg på museum!

Les også
Puss opp med: Veronica Mike

Få med deg noen av månedens mest spennende premierer

12. januar

The Greatest Showman – Hugh Jackmann spiller den legendariske sirkusdirektøren P.T. Barnum i denne musikalen som viser et sirkus fra sin mest spennene og glamorøse side. Med Hugh Jackman, Zendaya og Zac Efron

Wonder Wheel – Woody Allens nyeste mesterverk med Kate Winslet som den frustrere kona til en karusell-operatør på Coney Island. Med Justin Timberlake og Jim Belushi

19. januar

Downsizing –  Matt Damon og Kristen Wing spiller et ektepar som vurderer å kaste seg på den nye trenden hvor man lar seg bli krympet til en brøkdel av egen størrelse for å kunne begrense forurensing og miljø-skading. Regissør Alexander Payne spilte inn store deler av filmen i Lofoten, Bergen og Tysfjord.

Three Billboards Outside Ebbing Missouri – En mor mister sin datter på grusomt vis, og når politiet i den lille byen Ebbing ikke tar saken seriøst bestemmer hun seg for å kjøpe tre reklameplakater utenfor byen som protest mot sheriffen. Med Woody Haroldson og Frances McDormand (som spås Oscar-statuett for sin prestasjon)

26. januar

All the Money in the World – Etter at Kevin Spacey ble anklaget for seksuell misbruk, erstattet Christopher Plummer hans rolle som historiens gjerrigste rikeste man, J. Paul Getty, i Ridley Scotts film om den berømte Getty-kidnappingen.

Call Me By Your Name – Historien om 17-år gamle Elio som forelsker seg i den eldre, amerikanske studenten som kommer for å bo med han og familien en sommer i Italia. Med Timothee Chalamet og Armie Hammer i hovedrollene. 

Matt Damon i Downsizing med norsk natur som bakgrunn

Hovedbilde: Vanessa Biard på Kunstnernes Hus 

Les også: De beste motebøkene i 2017

Siste saker

Mest lest nå
Les mer