Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

De beste motebøkene i 2017

For en moteriktig lesning.

En av de beste måtene å rømme litt fra virkeligheten er å drømme seg bort i fin litteratur. Året som nå snart er omme har gitt oss motebøker som går i dybden på store designere, hjelper oss med den perfekte shoppingen og som tar oss med på innsiden av bransjen.

Dette er noen av de beste motebøkene fra 2017:

Dress Scandinavian

Det er en grunn til at uttrykket«Scandi-cool» har blitt kjent over hele verden og det har den danske it-jenten Pernille Teisbæk forstått og brukt til sin fordel. Inspirert av suksessboken«How to be Parisian» ført i pennen av blant annet det franske stilikonet og damen mange ser på som selve definisjonen av chic og effortless fransk-stil, Caroline De Maigret.

Boken Dress Scandinavian forklarer den minimalistiske skandinaviske stilen og Teisbæk kommer med flere tips og triks rundt hvordan du setter sammen det perfekte antrekket, farger du bør se etter på både på klær og tilbehør, hvordan du bygger opp den beste garderoben og hva du kan droppe!

Boken kom først ut på dansk, men nå er den også oversatt til engelsk og selges blant annet på den eksklusive nettsiden Net-a-Porter.

Bilde fra Instagram @PernilleTeisbaek

Where Stylists Shop

Mens vi beundrer kjendiser i deres flotte antrekk, bør vi ha i baktanke at det sitter minst én og som regel flere moteriktige mennesker med god smak og en fantastisk kunnskap om hvor du finner de beste butikkene. Bak stjernenes garderobe finner vi nemlig ofte flere dyktige stylister og det er nettopp dem vi bør høre etter til om vi vil finne noe lignende til oss selv.

Les også
Bli med hjem til Emma Chamberlain

I boken Where Stylists Shop har motejournliast og redaktør for The Hollywood Reporter, Booth Moore, fått hjelp av de beste stylistene hun vet om til å sette sammen en ekslusiv liste over de beste shoppingmulighetene over alt i verden.

Er du ute etter inspirasjon til en real shoppingrunde i utlandet kan dette være boken for deg!

Bilde: Produsenten

Inside Vogue: My Diary of Vogue’s 100th Year.

Har du noen gang drømt om å kapre den prestisjetunge jobben som redaktør for et av verdens ledende motemagasiner? Eller er du kanskje bare nysgjerrig på hvordan jobben som moteredaktør egentlig er?

I anledning britiske Vogue hundreårsjubileum, tok tidligere redaktør, Alexandre Shulman, til pennen for å dokumentere et helt år i jobben sin. Den åpne dagboken er lettlest og tar oss med på innsiden av motebransjen. Vi får være med på middager med store kjendiser og viktige motepersonligheter, vi opplever en stressende hverdag, vi følger med på de største moteshowene og vitner til at bak den eksklusive fasaden ligger det mye hardt arbeid!

Bilde fra Instagram @AlexandraShulman

Vogue on Designers

I september 2017 lanserte Vogue en serie bøker som går i dybden på flere store designere og motehus. Disse bøkene er perfekt for motenerden som virkelig vil lære seg historien rundt favorittdesignerene sine. I denne bokserien finner vi blant annet bøker om legendariske designere som Coco Chanel, Yves Saint Laurent, Vivienne Westwood, Valentino Garavani, Christian Dior, Ralph Laurent, Giorgio Armani, Elsa Schiaparelli – og så videre med alle de andre store designerne du kan tenke deg!

Bilde: Produsenten

Legendary Authurs and the Clothes They Wore

Boken skrevet av Terry Newman, er fylt opp med overkant av åtti svart-hvit bilder av legendariske skribenter som Maya Angelou, Patti Smith, Karl Ove Knausgård og David Foster Wallace.

Les også
Jared Leto skal spille Karl Lagerfeld i ny biografisk film

Her blir vi invitert inn i verden som forteller oss hvordan disse personene har hatt en innflytelse på dagens motebilde, utdrag fra deres arbeid og raske fakta.

Les til eksempel om Zadie Smiths turban og brillene til James Joyce.

Bilde: Produsenten

Dries Van Noten 1-50

Han er en av de mest anerkjent designere i bransjen, men i media ser vi ikke mye til han. I boken Dries Van Noten 1-50 går vi på innsiden av belgiske Dries Van Noten og oppsummerer de femti første moteshowene hans siden 1991.

I boken får vi se over 1000 bilder med detaljert informasjon og tekst skrevet at motejournalistene Tim Blanks og Susannah Frankel, som har hatt et ønske om å kunne vise leserne en unik side av den belgiske designeren og de lukseriøse kolleksjonene.

Bilde fra Instagram @DriesVanNoten

Hovedbilde: Instagram @PernilleTeisbaek

Les også: Fem bøker for kvinnesterk lesing

Siste saker

Mest lest nå
Les mer