Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
inti wang foto christian tunge

Melk & Honnings Oslo-guide: januar

Dette kan du få med deg i årets første måned.

Se «Concoction of Confusion» kuratert av Inti Wang

Står til 27. januar

Galleri Golsas første utstilling i 2019 er kuratert av motepersonlighet og kunstnersønn Inti Wang. Her har 18-åringen fått med seg anerkjente kunstnernavn som Matias Faldbakken, Ida Ekblad og Maria Pasenau.

– «Concoction of Confusion» er resultatet av å ha vokst opp mellom Norge og Colombia, og utstillingen reflekterer mine møter og erfaringer med forskjellige kulturer, følelser, kunstnere og realiteter i mitt liv så langt. Utstillingen samler utvalgte verk av norske og colombianske kunstnere som alle relaterer seg til ideen om forvirring eller det udefinerte. Gjennom blant annet malerier, fotografier, tekstiler og skulpturer, ønsker jeg at de utstilte kunstverkene skal skape et univers av udefinerte former og materialer, sa Wang til Melk & Honning ved åpningen av utstillingen.

Utstillingen står til 27.januar. Waldemar Thranes gate 84C.

Utstillingsåpning: «Sol og vår i januar»

Hele januar

24. januar åpner årets første utstilling på Astrup Fearnley «Sol og vår i januar – neste generasjon i norsk samtidskunst» er en gruppeutstilling som presenterer seks unge norske samtidskunstnere.

Med denne utstillingen retter museet fokuset over på en ny generasjon i norsk samtidskunst. Se verk fra Miriam Hansen, Johanne Hestvold, Anders Holen, Henrik Olai Kaarstein, Mercedes Mühleisen og Constance Tenvik.

Se Sonja Henies filmer på Cinemateket

Hele januar

Den norske skøytedronningen som gjorde suksess i Hollywood er aktuell med filmen «Sonja» som hadde premiere 1. juledag. Nå kan du se tre av hennes filmer på Cinemateket, blant dem Henies kanskje største suksess «Happy Landing» beskrives som hennes filmatiske høydepunkt – en romantisk komedie med musical-numre og selvsagt en hel rekke skøytesekvenser. Historien er selvfølgelig bare tullball, særlig sett med norske øyne skriver Cinemateket om filmen på nettsider. Bare ta hovedpoenget: Sonja danser to ganger med samme mann og etter gammel norsk skikk er hun dermed forlovet med ham. Se hele programmet her.

Bonus: Månedens film

Månedens film på Cinemateket er  Mari Okadas rørende anime «Maquia: When The Promised Flower Blooms» og det fengslende dramaet «Our Time» av Carlos Reygadas.

Få med deg noen av månedens mest spennende filmpremierer

«Beautiful Boy»: Se Steve Carell og Oscar-nominerte Timothée Chalamet som far og sønn i denne sanne historien om glede, håp og kjærlighet. «Beautiful Boy» handler om rehab, ødelagte løfter og tilbakefall og en fars innsats for å redde sønnen fra avhengighet. Brutalt ærlig om hvordan narkotikaavhengighet setter familier på de aller hardeste prøvene. Norgespremiere

«Psychobitch»: En norsk film om umulig kjærlighet, «generasjon prestasjon» og å våge å være den man er.

«Shoplifters»: En av tidenes Gullpalmevinnere i Cannes, vinner av publikumsprisen under Film fra Sør og Japans offisielle Oscar-kandiat. Signert en av Japans fremste filmregissører Hirokazu Koreeda er dette en fortelling om en familie som stjeler dagligvarer for å få mat på bordet. En dag bestemmer de seg for å ta til seg en liten jente på seks-syv år som ikke blir tatt godt vare på av sine egne foreldre.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer