Melk & Honnings januar-guide

Dette skjer i årets første måned.

Feire nabolagsrestauranten Grådi

5.januar

Kritikerroste Grådi på Tøyen fyller to år, og inviterer venner, venners venner og nye venner til fest. Dørene åpner kl 19 til skål og drinksmaking av årets nye drinker, så kom tidlig. Mer her.

Dra på hjemmefest på Parkteatret

5. januar

KGID, Klubb Glad i Deg, er skapt av folket, for folket. Tidligere har de laget fest på Gamla. Nå tar de med seg konseptet til Parkteatret. DJs i kollektivet er KozyKoala & Jae som byr på musikk fra 90- og tidlig 00-tallet som Nsync, Craig David, Destinys Child, Justin Timberlake og Janet Jackson. Mer her.

… eller dans natten lang til Club Juicy på Blå

5. januar

Det er fortsatt fyrverkeri igjen når Club Juicy, som er inne i sitt 15. år, med Patski Love og Chris Stallion starter musikkåret 2019 med alt det beste fra 2018. Det blir alt fra Drake til Travis Scott og Kendrick Lamar, A$AP Ferg Rocky, Cardi B, Post Malone, Andersson Paak, MARS, Lil Wayne, Kanye West, Pusha T, Kid Cudi, Tory Lanez, Migos, YG, J.Cole, Meek Mill, XXXTENTACION, Ella Mai, Unge Ferrari, DJ Khaled, WizKid, Rae Sremmurd, Ty Dolla $ign, Lil Baby, Gunna og mye, mye mer. Mer her.

Se «Dogville» på Wurst Cinema Club

Nicole Kidman i «Dogville»
6. januar

Wurst Cinema Club viser Lars von Triers storverk «Dogville» med Nicole Kidman i hovedrollen. Grace er på flukt fra mafiaen og går i skjul i den lille landsbyen Dogville i USA. Men etterhvert må hun gjøre tjenester for innbyggerne i byen for at de ikke skal tyste på henne. Fortellingen er bygget opp i ni deler i tillegg til en prolog – alt i et stort studio med markeringer på gulvet der hvor hus og gater er. Mer her.

Siste sjanse: Se Fredrik Værslevs soloutstilling på Astrup Fearnley

Står til 6. januar

Den norske samtidskunstneren Fredrik Værslev har allerede en rekke internasjonale utstillinger bak seg. Fra 21. september og ut i starten av det nye året kan du se soloutstillingen «Fredrik Værselv as I Imagine Him» på Astrup Fearnley bestående av ti ulike serier fra de siste ti årene av hans kunstnerskap. Værslev har selv bestemt formen på installeringen, noe som gjør utstillingen til et verk i seg selv.

Se Sonja Henies filmer på Cinemateket

Hele januar

Den norske skøytedronningen som gjorde suksess i Hollywood er aktuell med filmen «Sonja» som hadde premiere 1. juledag. Nå kan du se tre av hennes filmer på Cinemateket, blant dem Henies kanskje største suksess «Happy Landing» beskrives som hennes filmatiske høydepunkt – en romantisk komedie med musical-numre og selvsagt en hel rekke skøytesekvenser. Historien er selvfølgelig bare tullball, særlig sett med norske øyne skriver Cinemateket om filmen på nettsider. Bare ta hovedpoenget: Sonja danser to ganger med samme mann og etter gammel norsk skikk er hun dermed forlovet med ham. Se hele programmet her.

Bonus: Månedens film

Månedens film på Cinemateket er  Mari Okadas rørende anime «Maquia: When The Promised Flower Blooms» og det fengslende dramaet «Our Time» av Carlos Reygadas.

Få med deg noen av månedens mest spennende filmpremierer

«Beautiful Boy»: Se Steve Carell og Oscar-nominerte Timothée Chalamet som far og sønn i denne sanne historien om glede, håp og kjærlighet. «Beautiful Boy» handler om rehab, ødelagte løfter og tilbakefall og en fars innsats for å redde sønnen fra avhengighet. Brutalt ærlig om hvordan narkotikaavhengighet setter familier på de aller hardeste prøvene. Norgespremiere 4. januar.

«Psychobitch»: En norsk film om umulig kjærlighet, «generasjon prestasjon» og å våge å være den man er. Premiere 11. januar.

«Shoplifters»: En av tidenes Gullpalmevinnere i Cannes, vinner av publikumsprisen under Film fra Sør og Japans offisielle Oscar-kandiat. Signert en av Japans fremste filmregissører Hirokazu Koreeda er dette en fortelling om en familie som stjeler dagligvarer for å få mat på bordet. En dag bestemmer de seg for å ta til seg en liten jente på seks-syv år som ikke blir tatt godt vare på av sine egne foreldre. Norgespremiere 18. januar.