Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Melk & Honnings desember-guide

Oslo-tipsene til årets siste måned.

Sikre festkjolen på ByTiMo lagersalg

1.-6. desember

Det norske motemerket ByTiMo inviterer til lager- og vareprøvesalg i Skovveien 11 på Frogner i Oslo. Mer her.

Få julestemningen i Prinsens gate

5. desember

Julen ringes inn i det som blir omtalt som Oslos nye shoppinggate, Prinsens gate. Julemusikk, gløgg og pepperkaker i Posthallen og julestemning i butikker som F5, Rodebjer, Isabel Marant, Aesop, Tom Wood og JF Curated. Mer her.

…og julegavene hos Holzweiler

6. – 9- desember

Det er klart for julens store kolleksjonssalg hos Holzweiler Agency med merker som Gestuz, Stand, Hunkydory, Hofmann Copenhagen, Flattered, OAS og Holzweiler. Denne gangen i nye lokaler på Vulkan. Mer her.

Se MGMT på Sentrum Scene

7. desember

Tidligere i år kom Brooklyn-duoen MGMT med sitt fjerde album «Little Dark Age». Dannet i 2002 albumdebuterte de i 2007 med Grammy-nominerte «Oracular Spectacular» etterfulgt «Congratulations» i 2010 og et selvtitulert album i 2003. Men vær rask, billettene til Oslo-konserten er nesten utsolgt.

Se tidenes julefilm på Vega Scene

8. desember

En sjelden mulighet til å oppleve regissør Ingmar Bergmanns foretrukne versjon av «Fanny og Alexander» på kino – ja, den som varer i 5 timer og 43 minutter. Filmen ble belønnet med fire Oscar-statuetter, Guldbagger samt en rekke andre priser og var Bergmans siste film. Mer her.

… og søndags-matiné på Merkur

9. desember

Hvordan oppleves de kontroversielle filmene fra 60- og 70-tallet i dag? Er det bedre å høre på filmens musikkspor? I lys av regissør Bernardo Bertolucci bortgang viser Merkur Cinema hans mest kontroversielle film «Siste tango i Paris» fra 1972 med Marlon Brando og Maria Schneider i hovedrollene. Den ikoniske musikken er laget av den argentinske jazzmusikeren Gato Barbieri. Innledning og samtale med forfatter, dramatiker og regissør Hans Petter Blad. Mer her.

Shop på pop-up i Prinsens gate

Hele desember

Since Oslo og ESP har slått hodene sammen. Ut året kan du shoppe begge merkene på pop-up shop i Prinsens gate. Mer her.

Shop på pop-up i Prinsens gate 2

Hele desember

Også den danske smykkedesigneren Maria Black har inntatt Prinsens gate med sin egen pop-up shop. Her kan du shoppe de populære smykkene og ta piercing frem til en permanent butikk åpner på nyåret neste år.

Gjør et kupp på Tom Wood Market

Hele desember

Det norske motemerket gjentar suksessen fra i fjor med sitt Tom Wood Market Denne gangen i Øvre Slottsgate 18. Pop-up-butikken selger arkiverte styles og samples på både klær og smykker til gode priser med påfyll hver uke. Hverdager kl.11-19 og lørdager kl.11-18.

Se Fredrik Værslevs soloutstilling på Astrup Fearnley

Hele desember

Den norske samtidskunstneren Fredrik Værslev har allerede en rekke internasjonale utstillinger bak seg. Fra 21. september og ut i starten av det nye året kan du se soloutstillingen «Fredrik Værselv as I Imagine Him» på Astrup Fearnley bestående av ti ulike serier fra de siste ti årene av hans kunstnerskap. Værslev har selv bestemt formen på installeringen, noe som gjør utstillingen til et verk i seg selv.

Opplev Yayoi Kusamas «Hymn of Life» på Henie Onstad

Hele desember

Hvem kan vel glemme den japanske kunstneren Yayoi Kusamas speilutstilling som gikk sin seiersgang over hele verden, og som også her hjemme fikk folk til å stå i laaange køer for å ta en selfie eller ti i de såkalte infinity mirrors som utgjorde installasjonen. Nå er hun tilbake, denne gangen med «Hymn of Life» – en installasjon i et 50 kvadratmeter stort rom med speil både på vegger og gulv og med pulserende lamper som forandrer farger for en mildt sagt svært original opplevelse, rom for refleksjon og en verden publikum kan speile seg selv i – bokstavelig talt. Mer her.

Hovedbilde via ByTiMo.

Les også: 6 tradisjonelle julebruncher i Oslo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer