Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Please! Magazine

6 tradisjonelle julebruncher i Oslo

Her får du garantert julefølelsen.

Hotel Bristol

Afternoon tea på Hotel Bristol

Afternoon tea på Hotel Bristol. Foto via Instagram

Mange er allerede godt kjent med både Hotel Bristol og deres berømte kakao og afternoon tea som de serverer i Vinterhaven og Biblioteksbaren.

Siden 1920 har politikere, forfattere, musikere og skuespillere hentet inspirasjon herfra, ifølge hotellet selv.

Blant røde skinnstoler, lysekroner og grønne palmer kan du gyve løs på etasjefat med snitter, scones og petit fours, selvfølgelig booket på forhånd. Levende pianomusikk sørger for maksimal trendy, norsk hygge.

Nedre Foss Gård

Nedre Foss Gård på Grünerløkka

Nedre Foss Gård serverer julebrunch. Foto via Instagram

Etter en fatal brann i romjulen 2015, sto Nedre Foss Gård opp fra de døde i fjor høst, heldigvis. Gården som har eksistert helt siden 1802 er Grünerløkkas eldste, og restauranten lar deg nyte kvalitetsmat blant blomstermalte tapeter, lekre lamper, fiskebensparkett og stukkatur.

Det veldig Instagram-vennlige marmortoalettet er verdt et lite besøk i seg selv – men du har kanskje allerede sett det i sosiale medier. Restauranten har faktisk en helt egen julebrunchmeny, hvor man får alt fra nystekt brød med pisket smør og rømmesild, til svineribbe og rødbetsalat frem til jul.

Den Franske Sal

Den Franske Sal på Nasjonalgalleriet

Ta turen til Den Franske Sal på Nasjonalgalleriet. Foto via Nasjonalmuseet

Blant skulpturer, grønn marmor, forgylte relieffer og fiskebensparkett i eik kan man spise brunch inspirert av det franske og skandinaviske kjøkkenet.

I bygget som huser Nasjonalgalleriet finner man nemlig Den Franske Sal. Her får man en anelse av hvordan Marie Antoinette brunchet i sin tid.

Innta kaker, scones, te-tallerkener eller lunch mens du titter på bysten av den berømte dronningen av Frankrike som står i vinduet. På veggene finner man en omfattende samling med gipskopier av franske skulpturer fra 1600- og 1700-tallet, støpt i Louvre i Paris. Oh, la la!

Vintage Kitchen

Smørrebrød hos Vintage Kitchen

Danske smørrebrød hos Vintage Kitchen. Foto via Instagram

I det vesle, gule bygget midt mellom Tøyen, Grønland og Grünerløkka åpnet Vintage Kitchen i 2017. I den fredede direktørboligen til den tidligere verktøymaskinfabrikken Brødrene Sundt, serveres det nå danske smørrebrød til lunch, signert og kvalitetsstemplet av restaurantens danske kjøkkensjef.

Les også
Kaia Gerber lanserer kolleksjon med Zara

Pust inn et lite stykke historie mens du spiser fra vintage porselen og sølvtøy kjøpt på loppis. Restauranten tar ingen reservasjoner på dagtid, så her er det førstemann til mølla.

Theatercaféen

Theatercaféen i Oslo

Kjendissafari og portretter på Theatercaféen. Foto via Instagram

Ærverdige Theatercaféen er et sofistikert valg for en julebrunch i byen. Her har man faktisk spottet kjendiser helt siden 1900.

Reserver bord til afternoon tea, eller gå for dekadanse med blant annet tartar, kaviar, rakfisk fra Valdres eller asiatisk ribbesmørbrød mens du studerer stamgjester og kulturpersonligheter som henger side om side på veggene.

I høst ble Pia Tjelta, Liv Ullmann og Kåre Conradi med i portrettsamlingen, hvor illustratør Esra Røise sto for portrettene av Tjelta og Ullmann.

Palmen på Grand Hotel

Palmen på Grand Hotel i Oslo

Palmen er en perle midt i Oslo sentrum. Foto via Instagram

Plassert i hjertet av Grand Hotel, er Palmen en perle av en restaurant som har eksistert helt siden 1913. For fem år siden fikk den et fasadeløft, og er nå et sted som oser av historie og glamour. På dagtid er det både kaffe, lunch og afternoon tea å få under taket som er en eneste enorm glasskuppel. Er du heldig, får du plass i en av de fløyelsdekkede sofagruppene.

Hovedbilde av Écoute Chérie via Please! Magazine

Les også: På luksus og budsjett: Party-pumps

Siste saker

Mest lest nå
Les mer