Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Melk & Honning tester vårens is-nyheter
Alle foto: Melk & Honning

Melk & Honning tester årets is-nyheter

Akkurat i tide for 17. mai.

Ok, så blir kanskje ikke nasjonaldagen helt den samme i år heller. Men vi skal like fullt feire, og ikke minst spise masse is! Vi har testet årets is-nyheter slik at du slipper. Her er de beste – og mest Instagram-vennlige – av dem alle:

Krone-Is Magisk

Krone-Is er kommet i så mange varianter nå at man kan bli helt matt.

Men denne er et lysår fra den mer tradisjonelle varianten med jordbær eller sjokolade. Denne testens aller mest Instagram-vennlige is – by far.

En fløteis med tyggissmak (!) i blå og rosa farge toppet med sukkerkuler. Og det beste av alt: rosa kjeks. Dette må være barnas favoritt og influencernes våte drøm. Nina Sandbech, Ida Broen og Marianne Theodorsen i iskrem-format, liksom. Isens enhjørning. Du skjønner greia.

Sommeris

Kanskje ikke den aller mest bildeskjønne varianten. Men det enkle er ofte det beste – non? Slik er det også med iskrem. Denne klassikeren er nå tilbake.

En luftig sorbet med appelsinsmak og sjokoladeovertrekk som ble lansert for første gang i 1984. Denne Generasjon X-isen er faktisk ganske god – bedre enn Lollipop egentlig, hvis det er lov å si. Sommerlig, digg og passe stor.

Freia Firkløver

Gleden var stor da Freia Melkesjokolade kom i isform i fjor. Nå er det BFF Freia Firkløver sin tur til å skinne. Det gjør den ikke. Sorry. Men denne var skuffende. Nå vet jo alle at melkesjokolade er tusen ganger bedre enn firkløver i utgangspunktet, men det er jo lov å håpe. Eller for å si det sånn: Man bør være skikkelig, skikkelig glad i firkløver hvis man skal like denne.

Twister Mini

Cuuuute – og faktisk ganske så god. Denne er nok ment for kidsa, var rett og for søt til ikke å prøves. Laget med fruktjuice og kun naturlige farge- og smaksstoffer. Smelter fort, så vær rask. Men det er vel ikke noe problem.

Magnum Mint

Perfekt for deg som liker After Eight, iskake og mentolsigaretter. Neida. Joda. Litt i overkant minty for deg som ikke gjør det.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Vaniljeis dyppet i melkesjokolade og crunchy karamelliserte mintflak er et svært godt alternativ til deg som vil ha fløteis, men kanskje litt mer spennende enn bare det vanlige sjokoladetrekket liksom. Som de andre Magnum-iskremene er denne også i overkant heftig. Det holder med én.

Sjokokirsj

Herregud som vi gledet oss til denne nostalgiske stayeren. «Hele Norge har savnet sjokokirsj», hevder leverandøren. Nåja. «En balansert vaniljeis med deilig kirsebærsaus og sjokoladetrekk». Snork. Men alle husker’n.

En av de aller mest etterspurte klassikerne fra Hennig-Olsen – som nå er tilbake som limited edition. Takk og lov. En blek utgave av konkurrentens Sol-is. Det er ikke alt som var bedre før. Eller som fortjener en ny sjanse.

Crème Lakris

Vaniljeis med lakrissaus og lakrisfudge-biter, dyppet i et sprøtt lakrisovertrekk. Med andre ord, du bør like lakris for å digge denne. Gjør du det, blir dette din aller, aller beste venn i sommer. Også ser den unektelig ganske kul ut. Helt til du søler lakris på den hvite bunadsskjorta, that is.

Idyll Salt Karamell og Idyll Jordbær

Mon tro om de snart er gått tom for kreative is-navn?

Uansett: Plantebasert, fyldig salt karamellis med salt karamellsaus og sjokoladepeanøtter. Idyll er Hennig-Olsens nye plantebaserte iskrem, og den er DRITGODT! Helt alvorlig talt. Godt hjulpet av salt karamell. Men dog.

Det samme kan nemlig ikke sies om Idyll Jordbær. Fyldig jordbæris med jorbærsaus smaker tamt og flatt. Et lite heldig alternativ når det nå finnes så mange gode plantebaserte iskremer på markedet. Skuffende opplegg.

Drillo-isen

Drillo-isen fra 1993 er relansert i ny drakt. Samme knasende isen med krokankuler, karamelltrekk og cornflakes som holder seg overraskende sprø, med tanke på fløteisen i midten. Men like kjedelig som før. God karamellsmak, men digger du karamell, finnes det nok andre typer som er mye mer caramello. Når skal Erling Braut Haaland få sin egen is, egentlig?

Drillo fra Diplom-Is

Det gøyeste med denne er i grunn emballasjen med den legendariske fotballtreneren på. Selve isen er formet som to fotballer oppå hverandre – det var kanskje ikke så opplagt. En is med Drillo karvet inn i karamellen på derimot, det hadde vært episk det. Ikke minst enda mer Insta-vennlig? Eller.

Is fra Diplom-Is

Dream Yoghurtis & sorbet: Mango & pasjonsfrukt

Altså hallo! Denne isen dufter som en forfriskende og eksotisk tikidrink i det man åpner emballasjen, og lar tankene vandre straks til sydligere strøk. Og den smaker like så! Fresh sommergulfarge med digg smak av mango og pasjonsfrukt. En innertier om man liker tropisk frukt, nam!

Dream yoghurtis & sorbet

Magnum Salted Caramel & Glazed Almonds

Gleden var for mange stor da Sydens definitivt største it-is ble lansert i Norge for et par år siden. Magnum satser på forføriske smakskombinasjoner og er en verdig konkurrent til norske Royal fra Diplom-Is. Denne smaker digg av masse kalorier med fløte, salt karamell og sprø mandler, og er et lite måltid i seg selv. Men hvem teller egentlig kalorier når de spiser is?

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Fruitero: Mango, bringebær & eple

Denne var faktisk litt skuffende. Bitteliten i størrelsen sammenlignet med mange andre saftis, og ikke den aller beste på smak. Er du på jakt etter en mangois, finnes det mer smakfulle varianter. Originalen er bedre. Men liker du innslag av bringebær og eple som gir isen et litt kunstig preg, go for it!

Den ser veldig fin ut på Instagram med de søte stripene da…

Fruitero

Nude Mango

Denne er så digg at man får lyst til å spise opp hele i et skikkelig Carrie Bradshaw-øyeblikk. Dufter digg av mango, smaker digg av mango og ser ut som en saftig mango i isform. 80 prosent frukt på boks heter det på emballasjen, og Hennig Olsen omtaler den som «neste generasjon fruktis».

Navnet er litt fjernt og lite woke selv om det helt sikkert er pønsket ut for å være ytterst trendfølsomt. Men isen er digg.

Nude Mango fra Hennig-Olsen

Royal havreis: Peanøtt med browniebiter & karamellsaus

Og apropos fremtiden. Veganske produkter er nok kommet for å bli. Enten du er veganer eller har matintoleranse- eller allergier, er det gøy at også iskrem nå ser ut til å komme i stadig bedre veganske versjoner uten melk.

Nå lanserer Royal flere ulike havreis på boks. Isen med peanøttsmør, browniebiter og karamellsaus er så digg på smak og konsistens at man lurer på om det faktisk er uten melk. Denne kan nytes med god samvittighet, og er en av de bedre veganske is-variantene vi har smakt – ever.

Royal havre

Les også: «Julies matblogg»: De beste tipsene til 17. mai-frokosten

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Siste saker

Mest lest nå
Les mer