Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Melk & Honning tester: Adventskalendere

Julens fineste skjønnhetskalendere.

Det er 1. desember til helgen allerede, og med det bare 24 dager til jul. Synes du det er lenge å vente finnes det heldigvis noe som kan korte ned ventetiden, nemlig adventskalendere. Selv om vi aldri blir lei av den klassiske sjokoladekalenderen er det også mange andre fine kalendere der ute – i alle prisklasser.

Her er Melk & Honnings uhøytidelig test av årets skjønnhetskalendere over 400 kr. 

Babor: Klassikeren

Pris: 695 kr

babor kalender

Adventskalenderne fra Babor har for mange blitt en klassiker – ikke fordi innholdet er så fryktelig spennende, men fordi det funker.

Bak 24 luker er 24 ampuller med ulike serum. Slik blir kalenderen en slags 24-dagers kur som gradvis skal bringe huden i balanse og gi glød. De som allerede kjenner til Babor vet at produktene er av høy kvalitet, og derfor står nok nettopp denne kalenderen høyt på ønskelisten hos mange som gjerne kjøper flere kalendere når de først er i gang. Den passer de fleste aldersgrupper og også sensitiv hud. Prisen er det heller ikke noe å utsette på, 695 kr med en verdi på 2070 kr.

Korres: Gavepakken

Pris: 699 kr

korres kalender

Årets adventskalender fra greske Korres kommer som en stor presang med 24 små esker. Alle eskene har en liten sløyfe festet i enden slik at de kan henges på juletreet – uten at vi kommer til å gjøre det.

En kalender i praktisk størrelse som tar liten plass uten at det er noe å utsette på innholdet. Det er nemlig skjønnhetsprodukter som sjampo, balsam og hårkur, håndkrem, rens, skrubb og fuktighetskrem – alle fra merkets mange serier og alle i reisestørrelser (unntaket er merkets Golden Safran Elixir Deluxe som kommer i vareprøve, men som er så god at du garantert kommer til å ønske deg en full-size til jul).

The Body Shop: Vinneren

Pris: fra 998 kr til 1899 kr

The Body Shop er kjent for sine flotte adventskalendere, og i år er intet unntak. Det er gjerne ventelister på de populære kalenderne som er blitt produsert i 15 år siden 2003.

De har også fått kritikk for prislappen som riktignok er ganske stiv, men som altså skal ha en langt høyere verdi. Kalenderen kommer dessuten i tre ulike utgaver med ulik prislapp.

Mest for pengene skal du imidlertid få med den dyreste – Luxury-versjonen den koster kr 1899 med en verdi på kr 3900, mens Deluxe-versjonen koster kr 1399 med verdi kr 2140 og Original kr 998 med verdi kr 1512. Nytt av året er dessuten en vegansk nyttårskalender som skal telle ned til nyttår med små overraskelser gjennom hele romjulen.

Vi har testet Luxury-versjonen av The Body Shops adventskalender.

For The Body Shop-fans er dette en gavepakke av en kalender, bare størrelsen og vekten sier sitt og vitner om langt mer enn bare vareprøver bak lukene, faktisk er samtlige av produktene full-size. I år er temaet for både julekampanjen og kalenderne «Fortryllende skog» og gjenforening med naturen. Det går igjen i det visuelle som i den største utgaven kommer til uttrykk gjennom en rev. Bak de 25 lukene skjuler det seg både klassikere og nye produkter blant annet det som skal være årets bestselgere Himalayan Purifying Glow Mask og Moringa Body Yogurt samt ansiktsoljen Oils of Life Intensely Revitalising Facial Oil og Almond Milk & Honey Body Lotion – alle som små utgaver av full size-produktene riktignok.

Testens aller mest innholdsrike kalender uten tvil, men også med en prislapp som for mange kan virke noe avskrekkende – men det er den verdt.

Decleor: Glød i fokus

Pris: 895 kr

decleor kalender

Også hos Decleor handler det om glød – som vanlig. I år har kalenderen fått navnet «For December I just want to glow», og består av 24 luker med fuktighetsgivende bestselgere som Prolagene Flash Mask, Aromaessence, Lavandula Oil Serum og Aroma Comfort Moisturizing Body Milk. 21 av produktene er i såkalt travel size, men noen minner mer om vareprøver. Tre produkter er full size til ansikt og kropp. Men kan det forsvare prisen på 895 kr – selv om verdien skal være så mye som 2607 kr?

Rituals: Julestemning

Pris: 925  kr

En av testens kanskje visuelt fineste kalendere kommer fra Rituals. Formet som et juletre med lys (!) og pakker hengende fra grenene – én for hver dag – er det umulig å ikke få julestemning. «Med denne kalenderen trenger du heller ikke noe tradisjonelt juletre – dette kommer med sine egne presanger». Nåvel. Men kalenderen er imponerende, det skal den ha.

I pakkene er produkter som merkets populære shower foam samt hudpleie, kroppspleie og make-up. Og prisen? I underkant av tusenlappen med en verdi på 1450. Verdimessig sett får du altså mer for pengene dersom du velger andre kalendere, men garantert ikke like mye julestemning. Igjen en innertier for fans av merket slik flere av de andre kalenderen i testen.

Rituals har også en rimelige kalender formet som et juletre, riktignok i 2D – også denne med spesielle adventslys. Den koster 625 kr med en verdi på 1250.

Kicks: Best på pris

Pris: 449 kr

kicks kalender

Et mer rimelig alternativ får du fra Kicks. Tidligere år har kalenderen fått kritikk for å inneholde mye vareprøver som du til vanlig får gratis over disk i parfymerier og kosmetikkbutikker. Det kan det virke som om Kicks nå har tatt på alvor, for i år er lukene fylt opp med alt fra sheet masks til neglelakker, brynsprodukter og sminkeverktøy som neglefil, svamper og koster – alt fra kosmetikkjedens eget sortiment, Kicks Beauty.

Dette er dessuten testens rimeligste skjønnhetskalender og et godt alternativ til de noe dyrere adventskalenderne, men kanskje rettet mot en noe yngre målgruppe enn for eksempel kalenderen fra Babor og Decleor.

Bonus: Diptyque

Pris: 3650 kr

Kanskje testen fineste kalender – uten at vi har testet den selv. Men vi kunne bare ikke la vær å ha med adventskalenderen fra Diptyque.

24 luker med produkter fra det franske luksusdufthuset, og her spares det ikke på kruttet.

I kalenderen er alt fra miniversjonen av de populære duftlysene til hudpleie – alt i de forseggjorte flakongene vi kjenner fra merket.

Bare kalenderen i seg selv med små skuffer for hver luke er så fin i seg selv at du vil ta vare på den etter jul. Det samme gjelder selvsagt de små lysene i glass som etter at de er brent ferdig fungerer som oppbevaring på baderomshylla – i alle fall hvis vi skal tro Instagram.

Luksusen speiles selvsagt i prisen på 3650 kr er dette testens dyreste kalender.

Les også: Stylistene tipser: Fra jobb til julebord 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer