Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

MediumTall: Merket for menn som ikke vil gå med magen bar

Klesmerket ble startet av to høye menn.

Kristoffer og Martin, over 190 begge to, hadde problemer med å finne t-skjorter som: 1. var lange nok, slik at man ikke ufrivillig kjørte rørleggersprekk eller cropped-top-stilen,  og 2. ikke så ut som svære telt, dersom de var lange nok.

– En dag vi var ute å handlet sammen bestemte vi oss for å sjekke flere forskjellige butikker, og høre om de hadde noen t-skjorter tilpasset høye folk. Hadde de ikke det skulle vi starte et t-skjortemerke. En time og fem butikker senere startet vi merket vårt MediumTall, forteller gutta.

Det eneste problemet var at ingen av dem hadde noe erfaring innenfor mote og design. Martin var siviløkonom og jobbet med markedsanalyse, mens Kristoffer hadde reklameutdanning og jobbet som grafisk designer. Men med flaksen på sin side hadde de en venninne på KHiO som hjalp dem å lage en prototype og sizecharts. Så bar det ut i verden for å prøve samples. Kina, Bangladesh og India ble testet ut, før valget til slutt falt på Portugal.

– Portugal er relativt dyrt å produsere i, men fantastisk gode på kvalitet. Vi hadde aldri kjent et så digg stoff før som da protoen fra Portugal ankom, og vi ble mildt sagt utrolig gira på å få dette produktet ut, forteller de.

MediumTall_Hvit_Label

Gutta forteller at MediumTall foreløpig er noe de gjør ved siden av 9-16 jobbene sine. For å få det til å fungere og ha fremgang for merket, har de tydelig rollefordelinger. Kristoffer gjør design, web og marketing, mens Martin tar seg av økonomi, logistikk og administrasjon. Selve videreutviklingen av produktene skjer i samarbeid.

– Et definivt høydepunkt hittil var vårt første oppslag i D2. Før det hadde vi ikke solgt så mye, og vi ble litt i tvil om konseptet med overdeler for høye folk faktisk holdt vann. Men etter det oppslaget kom solgte vi nesten ut hele lageret i løpet av helgen. Det viste at det absolutt var et behov i markedet der ute, og mailene og tilbakemeldingene strømmet inn om forespørsler for flere produkter, sier grunderne.

Videre forteller de at det er andre konkurrenter i markedet, blant annet H&M og Weekday som begge har produkter med ekstra lengde. Men de mener likevel at det er plass til dem, i og med at passformen ikke er like god som hos MediumTall, spesielt etter vask. Gutta har delt inn t-skjortene etter høyde (180-185, 185-190, osv) slik at det skal være lettest mulig å finne den perfekte modellen.

MediumTall_Kristoffer_Liabo_Martin_Steffensen

– Nylig lanserte vi en ny piké, som har fått utrolig bra respons allerede. Vi er også i full gang med å utvikle en skjorte som kommer nå til høsten. Etter det er planen å utvide med enda flere farger og hyppigere kolleksjonsøkning.

– Et stykke frem i tid tenker vi også å satse i det landet i verden med flest høye mennesker – Nederland, avslutter guttene bak merket.

Les også: Norske Tom Wood satser enda større i hjemlandet

Siste saker

Mest lest nå
Les mer