Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Mango leverer knalltall for netthandel
Den spanske kleskjeden er still going strong. Foto: Mango

Mango forventer å nå 1 milliard euro i nettsalg i 2021

Oppsving for den spanske klesgiganten.

Det har lenge vært stille fra den spanske klesgiganten, men tydeligvis har de holdt hjulene greit i gang i bakgrunnen. Dette mens konkurrenter som H&M og Zara-eier Inditex har hatt store utfordringer med korona. Krisen har ført til nedleggelser av hundrevis av deres butikker verden over.

Nå melder Mango om at de forventer av online-salget skal nå 800 millioner euro i år, for så å bikke 1 milliard euro i 2021.

Det er da en 40 prosent vekst fra fjorårets 564 millioner euro.

– Å nå 1 milliard euro er noe vi aldri hadde forstilt oss da vi lanserte nettbutikken i 2000. Det er et utrolig ambisiøst mål, men vi skal legge all vår innsats og arbeid i å oppnå det, sier Elena Carasso, Mango Online and Customer Director i en pressemelding.

Økningen i nettsalget skyldes delvis de nærmere 3 millioner nye online-kundene som er kommet til i løpet av året, mener den spanske kleskjeden. 900 000 av disse skal ha kommet under månedene med lockdown, da omsetningen økte mer mer enn 50 prosent.

Også andre klesaktører melder om oppsving på nettet under pandemien.

Mango vil ikke oppgi omsetningstall for sine fysiske butikker, skriver WWD. Den privateide kleskjeden har per i dag rundt 2100 butikker i over 110 land.

Mango melder om rekordsalg på nettet. Foto: Mango

De siste tre årene skal Mango ha investert mer enn 150 millioner euro i en digital transformasjon av merket.

Til WWD forteller Carasso at det er store forskjeller på hva som selger best i fysiske butikker kontra på nett.

– På nett selger trendy og risky plagg enda bedre enn i butikk. I tillegg kjøper nettkundene flere plagg til en høyere pris samt produkter med spesielle kvaliteter.

Hun trekker frem komfortable plagg og denim som bestselgere på nett akkurat nå.

Melk & Honning har tidligere omtalt Mango som sakte, men sikkert forsvant fra norske gater. I dag har den spanske kleskjeden, som åpnet sin første butikk i Barcelona i 1984, kun to butikker igjen i Oslo. Den første Mango-butikken i Norge åpnet i 1998.

Les også: Slutt for nordmenns shoppingfavoritt?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer