Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Instagram @martahandrich

Månedens lesning: 7 gode tips til ting å lese i august

Kvinners hemmelige sexliv, skjermpåvirkning og lykken ved det å være travel.

Sommeren begynner så smått å nærme seg slutten. Men fremdeles kan man nyte late dager i solen i parken, på stranda og på terrassen.

Her har vi samlet noe av det beste du kan lese, enten det gjelder bøker eller artikler, mens du ligger og slanger deg.

Les også: Månedens lesning: Sju gode tips til ting å lese i juli

Melks 7 gode tips til ting å lese i august:

Bok: Tre kvinner av Lisa Taddeo

«Oppslukende og frustrerende om kvinnelig sex», skrev Elin Brend Bjørhei i VG og trillet terningkast 5. Den amerikanske forfatteren Lisa Taddeo er i utgangspunktet journalist med bakgrunn fra blant annet New York Magazine og Elle. I Tre kvinner har hun fulgt livene til tre amerikanske kvinner gjennom åtte år. Der deler de ekstremt private detaljer, blant annet om sex, begjær, utroskap og fetisjer, for å sette fokus på ulike og for mange sikkert ukjente aspekter ved kvinners liv. Kjøp den her.

«What is a cult?» av Tara Isabella Burton hos Aeon Magazine

Med bakgrunn fra The Wall Street Journal, The Atlantic og som lærer på Oxford University er Tara Isabella Burton nå i ferd med å fullføre en doktorgrad i teologi. I denne artikkelen hos vitenskaps-, populærkultur- og idémagasinet Aeon Magazine har hun tatt for seg kulter og hva som egentlig definerer dem. På hvilke måter skiller de seg fra religioner? Er det kultmedlemmer blindt tror på egentlig mer søkt enn det som hevdes i verdensreligionene, er blant spørsmålene som stilles av Burton. Les mer her.

«The clothes they were buried in» av Philippa Snow for Vestoj

Hva ble noen av de mest ikoniske menneskene gjennom alle tider begravet i? Dette utforsker Snow i denne artikkelen for det dyptgående, seriøse motenettstedet Vestoj. Mens Marilyn Monroe ble stedt til hvile i Pucci i 1962, hadde Michael Jackson på seg et klassisk sceneantrekk da han ble begravet i 2009. Men hva med Whitney Houston, David Bowie eller Leonard Cohen? Les mer her.

Bok: Skjermhjernen av Anders Hansen

I denne nye boka får man et helt nytt bilde av hva som skjer i hjernen når man bruker mye tid foran skjermen. Aldri i menneskehetens historie har vi endret oss så raskt som de siste tiårene. Men det er ikke bare våre digitale vaner vi har endret. Vi opplever også en annen type stress enn vi gjorde tidligere. Vi sover mindre og er mer stillesittende. Alt dette betyr at hjernen er i en ukjent verden. For uansett hvor mye du liker å se på bilder på instagram, nyhetene på mobilen eller filmer og TV-serier, er ikke hjernen din tilpasset det tempoet. Denne boken handler om konsekvensene det har for oss, fortelles det ifølge utgiver Cappelen Damm. Kjøp en her.

«The Art of Running Late: A Love Letter av» av Raven Smith for Vogue

Etter månedsvis med Zoom-møter, hjemmekontor og en nærmest tom kalender, skriver Smith i denne kronikken for Vogue om savnet etter tempo. Etter det å ha en full kalender, mye som skjer, kjenne hjertet pumpe mens man forsøker å favne over alt. «Time is a quiche, and it’s all about that slice of the morning when you’re making up lost time and chanting “keys, money, phone” as you panic-shimmy into your jeans. Lateness breathing down your neck. Triple-checking the time in the back of an Uber, willing the numbers backward. The key to feeling alive isn’t being in the moment—it’s being a few minutes behind it», skriver Burton. Les mer her.

«Perfect doesn’t mean perfection» – Intervju med Marc Jacobs hos W Magazine

I dette intervjuet med den legendariske New York-designeren forteller han om sin tid i lockdown, sine «mellom 35 og 37» tatoveringer og parfymen «Perfect». Sistnevnte ble nylig lansert med mer enn 40 personer i kampanjen, blant annet datteren til Kate Moss. «The inspiration was this tattoo on my wrist, it says “perfect.” I’ve had it for a long time, almost two decades. For me, it’s a reminder that I am perfect as I am and that everything that is happening around me, I have a choice to look at as something that I’m growing from or learning from, and that perspective is very important», forteller 57-åringen i intervjuet. Les mer her.

Bok: Mødre og døtre av Tiril Broch Aakre

«Dette er en historie om sorg. Og om kronglete kjærlighet.Og om psykisk helse. Og om det mørkeste mørke, og det lyseste lys. Og om å være pårørende. Og om et av de 593 selvmordene i Norge i 2017. Og om å være mødre og døtre. Men det er også en historie om latter», står det i beskrivelsen av boka hos Flamme Forlag. Cathrine Krøger hos Dagbladet trillet terningkast 6 da hun anmeldte denne i høst. «Nydelig, varsomt, ærlig og rasende om en mors selvmord (…) Et varmt og nydelig portrett av en høyt elsket mor», skrev hun.

Les også: Moteblad følte seg presset til å ha sort modell på coveret

Siste saker

Mest lest nå
Les mer