Lanvins nye designer får ris for den sensuelle vårkolleksjonen

1189861

Tre av de mest legendariske parisiske motehusene har nye designere på tronen denne sesongen, og to av dem er kvinner. Hos Christian Dior har Maria Grazia Chiuri tatt over, og hos Lanvin er det franske Bouchra Jarrar som nå sitter med designansvaret.

Etter 14 år på tronen måtte Alber Elbaz takke for seg hos Lanvin i fjor høst. In-house teamet bestående av Chemena Kamali and Lucio Finale, fikk relativt dårlig kritikk for de to kolleksjonene de rakk å kréere i påvente av at en ny designer skulle bli valgt.

I mars i år ble det altså klart at Jarrar ble den utvalgte. Hun fikk gode tilbakemeldinger for sin Resort-kolleksjon i juni, selv om noen mente den var hakket for minimalistisk og et knippe innkjøpere valgte å handle inn en mindre del av kolleksjonen enn de gjorde mens Elbaz var sjef. I etterkant av den populære sjefsdesigneren sin avgang, har 8 andre i designteamet sluttet, og ryktene skal ha det til at ledelsen i Lanvin er et kapittel for seg selv, med tre utskiftninger av CEOs i løpet av det siste tiåret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jarrar er fullt klar over ansvaret på hennes skuldre, og forteller at hun ser på alt sammen med en ro og at hun skaper for å selge. Hun har tidligere drevet sitt eget couture-merke i seks år, vært leder for studioet til Balenciaga i ti år og vært assistenten til Christian Lacroix i tre år.

I går var det tid for Jarrar sin første motevisning for merket, som foregikk i Hotel de Ville i den franske hovedstaden.

Financial Time ga henne dårlig kritikk for kolleksjonen, og anklaget henne for å vise fram og fronte et utdatert og overseksualisert kvinnebilde.

– Vi er i 2016. Verden er i ferd med å vinkle seg mot likestilling mellom kjønnene i alle deler av politikk, business og livet generellt.(…) Hvor skulle man hatt på seg en kjole med et chiffon-panel som «viser fram» bakdelen din?!, sier journalisten i sin kritikk.

Vogue på sin side mente de forsto inspirasjonen bak – nemlig grunnleggeren Jeanne Lanvin, 20-tallet og den tids stil og vibber – men sier samtidig at Jarrar enda har en vei å gå for å forstå hva Lanvin-kvinnen faktisk ønsker å kle seg i.

Her kan du se flere bilder fra kolleksjonen.

1189845 1189847 1189844

Bilder: Dazeddigital/Chloe Drezen

Les også: https://melkoghonning.no/debut-kolleksjonen-saint-laurents-nye-sjefsdesigner/

Artikkelen fortsetter under annonsen