Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Nå har Off-White-designeren latt seg inspirere av Prinsesse Diana

Dama med Mona Lisa-smilet var ikke bare kongelig, men et stort stilikon.

I år er det 20 år siden hele verdens yndlingsprinsesse døde i en trafikkulykke i en tunell i Paris. Som det aller første tilskuddet av folkelighet i den ekstremt konservative og tradisjonelle britiske kongefamilien, ble hun elsket av folk både nasjonalt og internasjonalt. Hele planeten sto på pause da sendingen av hennes rørende, kongelige begravelse ble sendt på TV.

I tillegg til å være «folkets prinsesse», ble hun et stort moteikon med sin klassiske og elegante stil. Det har Off-White designeren Virgil Abloh også merket seg ved.

I dag slapp nemlig nyheten om at den amerikanske designeren har basert hele den kommende kolleksjonen, bestående av 40 ulike looks, på den britiske prinsessen.

Abloh sin høstkolleksjon, som ble vist frem i Paris i mars, hadde en helt annen inspirasjonskilde. Den hadde han kalt «Nothing New», med utgangspunkt i en negativ kommentar fra Raf Simons i et intervju med GQ Style. Den belgiske designeren hadde nemlig uttalt at «Jeg inspireres ikke av Off-White. Han er en søt fyr og jeg liker han godt. Men jeg inspireres heller av folk som bringer på banen noe som ikke har blitt sett før, noe originalt».

Resultatet var en Off-White kolleksjon som presenterte relativt enkle og stilige klær, der det var helt tydelig at han ikke prøvde å finne opp hjulet på nytt. Som et direkte tilsvar til Simons. Vogue kalte det for «en realist som sikter høyt».

– Jeg har problemer med det å tenke at man skal klare å lage en helt ny type plagg i 2017. Fremtiden er ikke like viktig for meg som nåtiden – og fortiden, uttalte Abloh til Vogues utsendte backstage etter visningen.

Les også
Helgevibber med: Kasper Giraffe

Siden fortiden er så viktig for han er det ikke overraskende at Abloh, som også er Kanye West sin kreative leder, har tittet i bakspeilet og fått øye på Prinsesse Diana. Hvordan han vil mikse Diana sitt stiluttrykk, som var lastet med en del typiske 80-talls elementer, med nåtidens estetikk vil man få svar på når kolleksjonen presenteres i Paris i september.

Les også: Åtte ting du må vite om Vogues nye sjefsredaktør

Siste saker

Mest lest nå
Les mer