Foto: Jamie McCarthy/Getty

Dette tjener Kylie Jenner per Instagram-post

Forbigår storesøster Kim Kardashian.

Det går riktig så bra om dagen for Kylie Jenner. Nylig offentliggjorde Hopper HQ sin «Instagram Rich List» over verdens best betalte influencere. Der troner den yngste i Kardashian-klanen på toppen, og forbigår dermed storesøster Kim Kardashian. Det skriver i-D Magazine.

Selv om hun ikke har flere følgere enn Kim K, tjener Kylie Jenner likevel mer enn henne per sponset post på Instagram. Og det er ikke lite annonsører visstnok må punge ut for å samarbeide med henne:

Litt over 1,2 millioner dollar per bilde, tilsvarende rundt 10,4 millioner norske kroner. Kim Kardashian tjener bare 910 000 dollar, tilsvarende rundt 7,9 millioner norske kroner per bilde.

Men med sine 142 millioner følgere på Instagram, er det kanskje ikke så rart at annonsører ser sitt snitt til å gjøre samarbeid med Kylie Jenner. Fra å være den vesle jenta som ikke fikk gå med sminke, til å bli businesskvinnen bak suksessen Kylie Cosmetics, er det liten tvil om at dama har stor påvirkningskraft blant sine mange tilhengere.

Kylie Jenner blant de rikeste selvgjorte dollar-milliardærene

Det er takket være Kylie Cosmetics som hun startet i 2015 at hun er å finne i den gjeve kåringen. Da Jenner lanserte sitt første leppestiftsett, ble det utsolgt på få minutter, og i dag kan man trygt si at Kylie Cosmetics er et av verdens mest suksessfulle makeup-merker. I alle fall for øyeblikket.

Tidligere i sommer slapp finans- og forretningsmagasinet Forbes sin liste over de rikeste selvgjorte dollar-milliardærene. Kylie Jenner kapret en 23. plass som en av verdens yngste med sin formue på 8,6 milliarder norske kroner.

Flere var imidlertid kritiske til om Jenner kan sies å være selvgjort, ettersom hun har fått økonomisk støtte, kontakter og hjelp via sin verdenskjente familie siden hun var liten.

Mye vil som kjent ha mer, og i vinter kom nyheten om at Kylie Jenner utvider milliardbusinessen sin med et eget hudpleiemerke, Kylie Skin. Men merkets produkter har ikke bare falt i god jord hos fansen. I våres fikk hun nemlig kritikk for en av merkets ansiktsskrubber av både hudpleieeksperter og tilhengere.

Les også: Kim Kardashian anklages for solbrille-kopi