Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Kvinner må betale mer enn menn for de samme klærne

Ifølge en studie utført av Business of Fashion må kvinner i gjennomsnitt betale mer enn menn for nesten de samme klesplaggene.

Undersøkelsen tok for seg luksusmerkene Saint Laurent, Alexander Wang, Gucci, Balmain, Valentino og Dolce & Gabbana, og sammenlignet prisene på nesten identiske basis-plagg.

Business of Fashion fant at blant mange av luksusmerkene var det store prisforskjeller, og i noen tilfeller var det opptil $1000 (over 8000 norske kroner!) i prisdifferanse på plaggene.

Det er ikke bare i moteinsdustrien man finner tilfeller av såkalt «pink taxes». For eksempel er ofte produkter som shampoo, dusjsåpe og barberhøvler som er rettet mot kvinner dyrere enn de tilsvarende produktene som er markedsført mot menn, melder The Times.

pinktax_u0ulst

Valentino. Bilde via Complex

Business of Fashion hadde ingen klar forklaringen på tendensen, men flere faktorer ble nevnt. Blant annet pekes det på at kvinnerklær ofte kommer i flere størrelser og farger, dermed blir det mindre produksjon av det samme plagget. Dette resulterer i at de overordnede produksjonskostnadene blir høyere.

En annen begrunnelse er at kvinner ofte er villige å bruke mer penger enn menn på mote, og dermed kan de prise kvinnekolleksjonene høyere.

Alexander Wang var det eneste merket som faktisk hadde en motsatt tendens, hvor herreplaggene ofte var litt høyere i pris enn kvinneklærne. Wang forklarer dette med at det ofte blir brukt mer tekstil i herreklær, som resulterer i en høyere pris.

Les også: Menn shopper mer enn kvinner

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Siste saker

Mest lest nå
Les mer