Designer smittet 44 gjester i bryllup med koronaviruset

Carmela Hontou. Foto via The Guardian

Koronasyk designer smittet 44 gjester i sosietetsbryllup

– De sier jeg er en terrorist.

Helt siden koronaviruset ble oppdaget i desember, har det spredd seg til store deler av verden, og tvunget land til å gjøre drastiske tiltak for å hindre smittespredning og sykdommmen COVID-19. En viktig del av dette er at de aller fleste, og spesielt de som er syke eller har mistanke om at de kan være smittet, holder seg hjemme.

Det brydde ikke den urugyanske designeren Carmela Hontou (57) seg særlig mye om, da hun 7. mars valgte å delta i et glamorøst sosietetsbryllup med 500 gjester – med feber.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Designeren hadde bare timer før bryllupet ankommet den urugyanske hovedstaden Montevideo med et fly fra Spania, ifølge The Guardian. Spania har i skrivende stund en eksplosiv økning i antall smittede av koronaviruset.

Hontou forsvarer avgjørelsen sin, og forteller at hun også hadde lunsj med sin 84 år gamle mor da hun ankom Uruguay, og dro også på en annen lunsj dagen etter «hvor det også var mye mennesker». Forøvrig er eldre personer over 65 år ifølge FHI i risikogruppen for å utvikle alvorlig koronavirussykdom.

I et intervju blir designeren spurt om det var klokt å mingle i store folkemengder når hun nettopp hadde vært i Spania. Til det svarer hun: – Det er idiotisk! Dessuten, vet du hvor mange mennesker som var ombord på det flyet?

Carmela Hontou forteller i det samme intervjuet at hun tidligere i vinter fikk feber på en tur til Madrid, hvor hun ringte en lege og spurte om det kunne være koronavirus, noe legen ikke brydde seg noe om. På en senere tur i februar var designeren bekymret for viruset, og valgte å bruke ansiktsmaske da hun gikk ut fra et fly i Madrid.

Hun kan bli siktet for å ha spredd smittsom sykdom, og er overrasket over reaksjonene som har kommet.

– De sier jeg er en terrorist som tok med viruset for å drepe alle.

Les også: Motebransjen kaster seg inn i kampen mot koronaviruset