Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
kk lanserer forside i samarbeid med Kreftforeningen.

KKs nye magasinforside har en føflekk som blir større i direkte sollys

– Nesten daglig dør én person i Norge av føflekkreft, forklarer utgavesjef for KK, Stine Therese Strand.

Denne uken kommer det norske kvinnemagasinet KK ut med en utgave som de har gitt tittelen Årets solspesial. Forsiden som kommer ut midt i fellesferien, på den tradisjonelt sett mest solfylte delen av sommeren, er gjort i samarbeid med Kreftforeningen. Dette er for å øke bevisstheten rundt føflekkreft.

Forsidebildet er av en blond kvinne som har en liten føflekk på høyre arm. Og det er her KK har gjort noen interessante grep; for når denne føflekken på forsiden kommer i direkte sollys vil den bli større.

Hensikten med dette er å minne folk på hvor viktig det er å beskytte huden i sommer.

Les også: Slik beskytter du huden i sommersolen

En viktig stemme

Utgavesjef i KK, Stine Therese Strand, forteller til Melk & Honning at de har jobbet med dette prosjektet i over ett år. Nå er hun glad for at utgaven endelig er her og understreker at KK med dette ønsker å minne leserne på viktigheten av gode solvaner – spesielt nå i sommer.

Stine Therese Strand. Foto: Janne Rugland

– Nesten daglig dør én person i Norge av føflekkreft, og opp mot 90 prosent av tilfellene har sammenheng med UV-stråling, viser tall fra Kreftforeningen, sier Strand, og fortsetter:

– Disse tallene er nedslående, men samtidig sier de mye om hvor stor påvirkning vi selv har. Det er en av mange grunner til at vi ønsker å øke bevisstheten rundt nettopp føflekkreft.

Hun poengterer at KK skal være en kilde til inspirasjon, underholdning og påfyll, men at det samtidig er kjempeviktig for dem å bruke stemmen deres til å formidle betydningsfulle budskap.

I tillegg er dette en hjertesak for meg personlig, som selv hadde diagnosen for seks år siden. Jeg vet så alt for godt hvor lett det er å være etterpåklok, og vil at folk skal tenke seg om en ekstra gang før de «makser» brunfargen med sololje i Syden. Det er virkelig ikke verdt det.

Les også
Sara Flaaen Licius og Ida Tolou deler sine høydepunkter fra Paris Fashion Week

Strand understreker at KK og Kreftforeningen er opptatt av at dette ikke skal være skremselspropaganda, men en påminnelse om å ta godt vare på huden i sommer.

Forhåpentligvis en påminnelse

–  I våres ble vi kontaktet av KK og reklamebyrået TRY som hadde den innovative ideen om å trykke en forside med UV-blekk. Dette synes vi selvsagt var veldig spennende, og ønsket å støtte produksjonen av en føflekk som dukker opp på forsiden når magasinet er i sola, forteller generalsekretær ved Kreftforeningen, Anne Lise Ryel, til Melk & Honning

Anne Lise Ryel. Foto: Agnete Brun

Hun mener dette er en viktig forside fordi Norge er blant de landene i verden som har størst forekomst av føflekkreft.

– Til tross for at de fleste tilfeller av denne kreftformen kan forebygges, øker tilfellene blant nordmenn hvert år. Vi behøver stadige påminnelser om å beskytte oss i sola. Ideen om å bruke UV-blekk på forsiden av KK kan forhåpentlig være med på å gi leserne en slik påminnelse.

–  For å få Norge ned fra den lite attraktive verdenstoppen ser vi behovet for å bruke ulike virkemidler. Vi er avhengige av å være flere aktører. Mediebransjen har enorm mulighet til å bidra, både til å redusere skjønnhetspresset om å være solbrun, og til oppmerksomhet om forebygging og tidlig oppdagelse av føflekkreft. Derfor er vi stolte av at KK vier en hel utgave til dette budskapet.

Denne utgaven av KK er i butikk fra fredag 12. juli.

Les også: Nå har hun samlet inn tre millioner kroner til sitt nye kvinnemagasin

Siste saker

Mest lest nå
Les mer