Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Nå har hun samlet inn tre millioner kroner til sitt nye kvinnemagasin

Men tidligere sjefredaktør for ELLE, Signy Fardal, er skeptisk til prosjektet.

Tidligere i år ble det kjent at Sigrid Bonde Tusvik skulle starte det alternative kvinnemagasinet Altså sammen med Ida Eliassen-Coker. Tanken bak initiativet var å skape et feministisk magasin som ikke skulle bidra til kroppspress og dårlig selvfølelse, men fokusere på god journalistikk og vise frem et mangfoldig, nyansert bilde av kvinner.

Et av de viktigste grepene var derfor å si nei til all reklame, noe som betød at magasinet måtte finansieres på annet vis; blant annet via folket.

Torsdag kunne DN melde at duoen har klart å samle inn mer enn 3 millioner kroner, via 6000 forhåndsabonnenter og 200 000 kroner fra Fritt Ord.

Samtidig har de kapret Egmont-veteranen Inger-Lise Kvås som redaksjonssjef.

Første utgave av Altså kom ut i slutten av juni, og magasinet vil utkomme fire ganger i året.

Signy Fardal skeptisk

Ifølge DN tror Kvås på det at innholdsfinansiering vil gjøre magasinet langt friere til å produsere innhold slik det selv ønsker, men påpeker at det også innebærer en god del ansvar. Mange av abonnentene var nysgjerrige på prosjektet og produktet; nå må redaksjonen klare å opprettholde standarden.

Tidligere sjefredaktør for norske ELLE, Signy Fardal, sier til DN at hun synes prosjektet virker veldig spennende, men at hun ikke ville turt å satse på det selv.

– Disse abonnentene er ikke blitt lokket til abonnement i bytte mot en sminkepung eller en gratis klokke, så de er nok kanskje mer trofaste enn abonnenter i andre blader. Samtidig er de ikke interesserte i annonser og annonsørene er trolig ikke interesserte i dem. Det tenker jeg neppe er lønnsomt i lengden, sier hun til DN.

Les også: Fem om mangfold i norske motemagasiner

Siste saker

Mest lest nå
Les mer