Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Luksusgruppen Kering som eier Gucci er i ferd med å inngå skatteforlik med italienske myndigheter

Luksusgruppe må ut med milliarder i skatteoppgjør

Skal ha unnlatt å betale skatt for Gucci.

Luksusgruppen Kering, som eier blant annet Gucci, Balenciaga og Saint Laurent, skal være i ferd med å inngå et forlik med italienske skattemyndigheter.

Dersom avtalen på mellom 1,3 og 1,4 milliarder euro går igjennom, vil dette bli den største summen noensinne betalt i et skatteoppgjør til myndighetene i Italia. Det skriver Reuters.

Godkjenner Kering avtalen, unngår luksusgruppen å måtte betale rentene og sanksjonene for de forsinkede skatteinnbetalingene. Kanskje like greit, ettersom det ifølge nyhetsnettstedet ville ha blitt rundt 500 millioner euro dyrere.

Avviser å ha gjort noe galt

Kering uttalte i en e-post at firmaet har hatt jevnlige diskusjoner med de italienske skattemyndighetene. Og at møtene har funnet sted i et åpent og samarbeidende miljø, ifølge Reuters.

Luksusgruppen gikk tidligere i år ut med at de hadde fått et krav på 1,4 milliarder euro. De avviser imidlertid at de har unngått å betale skatt, og hevder at deres aktiviteter har vært helt i tråd med skattereglene.

Firmaets datterselskap Luxury Goods International er passende nok basert i Sveits. LGI har også vært under etterforskning for å ha unnlatt å betale skatt andre steder. De fleste av påstandene omfatter Gucci, som ble raidet av italiensk politi i 2017.

Også nåværende daglig leder i Gucci, Marco Bizzarri, samt tidligere daglig leder Patrizio Di Marco er under etterforskning i saken. Bizzarri ansees å være en av moteindustriens mektigste menn, og er på Business of Fashions liste over de 500 menneskene som endrer moteindustrien globalt i dag.

Hovedbilde via Gucci.

Les også: Gucci åpner interiørbutikk i Milano

Les også
STILORAMA: Gine Margrethe

Siste saker

Mest lest nå
Les mer