Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
En av verdens mest ikoniske filmscener? (Foto: skjermdump)

Kate Winslet forteller om kroppskritikk etter Titanic

«Hvis hun bare gikk ned to kilo, ville Leo fått plass på flåten»,

Kate Winslet var bare 19 år da hun spilte rollen som Rose i kultfilmen Titanic fra 1997. Med Leonardo Dicaprio i rollen som Jack tok de to verden med storm, og filmen ble en kinosuksess med en totalomsetning på nesten 2,2 milliarder dollar på verdensbasis i billettinntekter. Winslet ble verdenskjent nærmest over natten, men det var ikke bare fryd og gammen skal vi tro den nå 45 år gamle skuespilleren.

Nå forteller hun åpent og ærlig om kroppskritikken hun ble møtt med etter innspillingen av Titanic.

Kate Winslet forteller om kroppskritikk etter Titanic
Leonardo Dicaprio og Kate Winslet. (Foto: Dan MacMedan/WireImage)

– Det var nesten latterlig hvor sjokkerende, kritiske og grusomme tabloid-journalistene var mot meg. Jeg forsøkte fortsatt å finne ut hvem jeg var. De kommenterte størrelsen min, anslo hva jeg veide, skrev om den antatte dietten jeg var på. Det var fryktelig og så opprørende å lese, sier Winslet i et intervju med The Guardian.

Winslet forteller at skuespiller Joan Rivers på et tidspunkt skal ha sagt at «hvis hun bare gikk ned to kilo, ville Leo fått plass på flåten».

– I 20-årene snakket folk mye om vekten min. Og jeg ble ringt for å kommentere det utseendet mitt. Vel, da fikk jeg en merkelapp for å være frittalende. Nei, jeg forsvarte meg bare, sier Winslet.

Kate Winslet forteller om kroppskritikk etter Titanic
Kate Winslet fikk massiv kritikk for kroppen sin etter hun spilte Rose i Titanic. (Foto: skjermdump)

Kritikken fra offentligheten skal ha gått utover stjernens selvtillit og satt bremser på lysten til å forfølge karrieren i Hollywood.

– Jeg husker at jeg tenkte: «Gud, hvis dette er hva de sier til meg i England, hva vil da skje når jeg kommer dit?». Også tukler det litt med inntrykket ditt av hva som er vakkert, vet du? Jeg følte meg veldig alene.

Likevel har hun innsett hvor langt vi er kommet når det gjelder kroppspositivisme de seneste årene.

– Det fikk meg til å bli rørt. Av hvor annerledes det er nå.

Les også: Hunter McGrady er Sports Illustrated sin mest curvy modell noensinne

Siste saker

Mest lest nå
Les mer