Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kanye West støtter Donald Trump
I HARDT VÆR (IGJEN): Kanye West tar til Twitter (igjen) for å vise sin støtte til Donald Trump (igjen).

Er dette slutten for Kanye Wests Yeezy?

Alt du trenger å vite om Twitter-ranten «alle» snakker om.

Kim Kardashian West for Yeezy

Kim Kardashian West på Yeezy-kampanjebilder

Enten du hater det eller elsker det er det ikke til å komme utenom at Kanye West har en solid posisjon innen både musikk og mote. Og han er ikke redd for å si akkurat hva han mener.

Etter måneder nærmest fraværende på sosiale medier er artisten og designeren igjen festens midtpunkt etter å (igjen) ha uttrykt sin støtte til USAs president Donald Trump på Twitter. Det har fått fansen til å rase – og sosiale medier til å koke over av diverse kreative memes som ikke akkurat går i Wests favør.

Nå spår ekspertene at ranten kan få konsekvenser for Yeezy.

Flere The Hollywood Reporter har snakket med mener støtten til Trump vil kunne slå negativt ut for West og hans motemerke.

«Det at han deler sin entusiasme for og kjærlighet til vår president, når store deler av fansene han ikke gjør det, kan absolutt skade merket hans», sier en av ekspertene i artikkelen.

«Du trenger ikke å være enig med ham, men mobben kan ikke få meg til ikke å elske ham», skrev West på Twitter tidligere denne uka, før han onsdag postet et bilde av en signert «Make America Great Again»-caps. Og Trump tweetet «takk» tilbake.

West fikk så hatten passet også av sin egen kone, Kim Kardasian West, som tok til Twitter både for å irettesette, men også forsvare ektemannen. I en lang rekke tweets langer hun ut mot media og det hun mener er lemfeldig bruk av mental helse-begreper. Hun understreker også at hun mener ektemannen er «år forut for sin tid».

Kanye West på Twitter

Skjermdump fra Twitter

Det er ikke første gang West viser støtte til Trump. I 2016 møtte han Trump i New York der de to «diskuterte livet» som «gamle venner».

Enn så lenge virker det ikke som om Twitter-ranten har hatt noe å si for Wests samarbeidspartnere som omfatter merker som Adidas. Det er heller ikke meldt om at noen forhandlere dropper Yeezy, skriver The Hollywood Reporter.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Snarere tvert imot; Wests Twitter-rant sikret ham ikke bare en plass på trending-topplista, men også ytterligere 100,000 følgere – noe som gir ham nærmere 28 millioner følgere.

All erfaring tilsier imidlertid at mer eller mindre uttrykt støtte til den sittende amerikanske presidenten ikke har en særlig lykkelig slutt – i alle fall ikke i motekretser. I fjor vinter oppfordret #GrabYourWallet-kampanjen både forbrukere og forhandlere til å boikotte Ivanka Trumps motemerke (som ble droppet av blant andre Nordstrom). En rekke prominente motedesignere har dessuten enten nektet eller kviet seg for å kle opp førstedamen, blant dem Zac Posen, Marc Jacobs, Tom Ford, Derek Lam, Phillip Lim og Sophie Thealle (mens Dolce & Gabbana som selv ble boikottet for å ha kledd opp Melania Trump «boikottet» seg selv med egne #BoycottDolceGabbana-t-skjorter…).

Les også: Kunstige influencere i full Insta-krangel

Siste saker

Mest lest nå
Les mer