Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
anna wintour, foto av getty images

Kaller Anna Wintour for «smakløs»

Motemogulen gav LHBTQ-kritikk. Nå får hun selv refs.

Vogue-redaktør Anna Wintour var forrige uke på besøk i Melbourne i Australia hvor hun skulle holde en tale under tennisturneringen Australian Open.

I talen kom Wintour med kritikk rettet mot den australske regjeringen for homopolitikken i landet. Hun sa også at hun mener statsminister Scott Morrison opptrer «bakvendt på alle måter» når det kommer til rettighetene til LHBTQ-personer.

Wintour satt også spørsmålstegn ved hvorfor regjeringen er så trege med å fjerne skolers rett til å diskriminere homofile lærere og studenter.

«En regjering burde beskytte folket, ikke gjøre det uklart om de vil bli akseptert», sa Wintour i talen.

Da Australias omstridte innenriksminister Peter Dutton fredag gjestet australsk frokost-tv svarte han på kritikken fra Wintour blant annet ved å kalle motemogulen for «smakløs».

«Jeg synes det var litt smakløst, om jeg skal være ærlig», sa han til Nines Today Show.

«Hun kommer hit for å kritisere, men å komme med en uttalelse som faktisk ikke er korrekt er ganske dårlig».

The Daily Telegraph, som er blant dem som har omtalt saken, skriver at Dutton understreket at Wintour ser ut til å like den enorme medieoppmerksomheten rundt henne. Han ønsket henne så lykke til videre med dette, siden det virker å være noe hun ikke klarer seg uten, sa han til avisa.

Kritikk fra innenriksministeren til tross, kommer den tidligere utenriksministeren Julie Bishop med støtte til moteikonet. Til avisen The Australian sier hun at hun synes Wintour hadde flere gode poeng i talen sin.

Hovedbilde: Achim Aaron Harding/Getty Images.

Les også: De skandinaviske moteukene: Står Stockholm for fall? Og hva gjør København så riktig?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer