Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Juleshopping i London

Melk & Honnings beste tips til hvor du brunsjer og shopper – utenom Oxford Street.

Den engelske metropolen er med sine 14 millioner innbyggere Europas desidert største by. Størrelsen, den lange historien, og mangfoldet gjør at turistene peker nesa si hit gang på gang, og i 2017 valgte nesten 20 millioner å besøke byen. I julen er London spesielt tettpakket med folk fra fjern og nær, som alle sammen halser rundt fra butikk til butikk for å handle inn julegaver til alle de kjenner og for å sikre førjulsstemningen.

Vil du unngå å spise en tørr baguette innpakket i plast til frokost på kaffekjeden Costa, og å stå i kø en time på Primark og Topshop på Oxford Street, har vi noen tips til deg.

Her er et knippe alternativer til steder du heller kan besøke for å få en litt annen opplevelse av London: 

Her spiser du brunsj

Stoke Newington ligger like nord for Dalston i Øst-London. Mens Dalston er et hipster-mekka der man både finner vintagesjapper og homovennlige barer,  er deler av Stoke Newington mer preget av det at det ligger like i nærheten av Stamford Hill – stedet i Nord-London der 200 000 ortodokse jøder holder til. Noen områder av Stoke Newington er likevel blitt overtatt av den kreative, hvite middelklassen, som foretrekker hippe, veganske restauranter og små butikker med stilige notatbøker, kaktuser og duftlys, fremfor bagelsjapper og synagoger. I gata kalt Stoke Newington Church Street finner man derfor utelukkende ting som dette på rekke og rad – blant annet kaféen The Good Egg kjent for sin gode brunsj, typisk bestående av hummus, halloumi, pitabrød og egg.

Les også
Interiørekspertenes beste tips til sommerlig borddekking

Blir det for langt utenfor allfarvei, kan du holde deg hakket mer sentralt. Området Clerkenwell ligger bare litt nord-øst, men du slipper allerede unna det verste trykket fra gryta med Oxford Street & co. Hos Bourne & Hollingsworth Buildings finner du det som er kalt Londons beste «bottomless brunsj», det vil si at man kan drikke ubegrenset med for eksempel Bellini. Menyen inkluderer typiske brunsj-favoritter som eggs benedict, avocado-toast og pannekaker, og omgivelsene er ideelle for Instagram.

Og her shopper du

London er utvilsomt et av de beste stedene i verden når det kommer til shopping. Utvalget av både vintage-, kjede- og luksusbutikker er helt unikt her. De aller mest interessante gavene handler du der de selger finurlige småting, som hos Goodhood i Hoxton. Over to etasjer finner du både merker som Stüssy, Comme Des Garcons og norske Tom Wood, i tillegg til eget Goodhood-merch, trendy, rustikk keramikk, og bittesmå økologiske hudpleiemerker. Et par gater lenger ned ligger magasinsjappa Artwords kjent for sitt enorme utvalg av mer og mindre nisjete magasiner, i tillegg til kunstbøker.

Fem minutters gange fra det finner du Redchurch Street. Her ligger både APC, Sunspel, AesopLe LaboNudie Jeans og butikken Modern Society, som både selger sitt eget merke og et kuratert utvalg av andre, i tillegg til magasiner og krystaller. De har også en stilig kaffebar der man kan ta seg en pust i bakken før man fortsetter.

Rett rundt hjørnet finner du konseptforretningen Browns East. Her kan du shoppe alt fra Balenciaga til Saint Laurent, Fendi, Gucci og JW Anderson.

Les også
Den andre kolleksjonen til Manolo Blahnik x Birkenstock er her

Når du først er i nabolaget kan du også ta turen bort til Boxpark, som bare ligger to gater unna. Der ligger bittesmå butikker på rekke og rad, og det er gode muligheter for å finne både morsomme julekort og småting til gavekalendere hos The Gift Box, it-sminke hos Illamasqua, stilige notatbøker og penner hos Papersmiths, og fine interiørting hos Decorum.

Bilder via: Instagram

Les også: Melk & Honnings shoppingguide til Bergen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer