Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Nytt kunstnerisk samarbeid for Louis Vuitton

 

Tidligere i dag ble det klart at Jeff Koons teamer opp med en av verdens mest kjente luksusmerker.

Meningene kuratorer, kunstsamlere og -kjennere har om Jeff Koons er polariserte. Han skaper verkene nærmest på et samlebånd, ved hjelp av en skokk interns i sin fabrikk i New York. The Spectator har derfor omtalt han som «Heller en sleip sjef for et merke enn en pint kreativ sjel». Koons utnytter det populærkulturelle, det erkeamerikanske og maksimalistiske på en kynisk måte -uten å beklage seg. Han har blitt styrtrik på å gi massene det de ber om. Det er klart det provoserer fisefine kunstfolk.

Ansamlinger av kunsten han har kréert har levd en nomadisk tilværelse på alle verdens viktigste gallerier de siste tiårene, også langs Oslos vannkant hos Astrup Fearnley. Aller mest kjent er han for den gullforgylte skulpturen av Michael Jackson og apen Bubbles, og ballonghunden – som ble solgt for over 600 millioner kroner under en auksjon hos Christies i 2013.

Nå er det tid for at verdens mest populære samtidskunstner skal samarbeide med et av Frankrikes eldste luksusmerker – Louis Vuitton – om å lage vesker og tilbehør.

Louis Vuitton har tidligere samarbeidet med en rekke kunstnere, blant annet Takashi Murakami, Cindy Sherman og Olafur Eliasson om kunstverk, nye produkter og iscenesettelse av moteshow.

Det er heller ikke første gang Jeff Koons dypper stortåa i moteverdenen. Den 62-år gamle kunstneren gjorde et samarbeid med kleskjeden H&M i 2014, der hans ballonghund prydet en av deres vesker. Den kostet 450 kroner – en sum man må gange i alle fall med 30 om man skal få kloa i en av LV-veskene nå.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Det franske motehuset skal få Koons siste krumspring i kunstverden – Gazing Ball-serien – trykket på vesker som for lengst har blitt vestkant-fruer og kjendisers favoritt ‘The Speedy’, The Keepall og ‘The Neverfull’. I serien approprierer han ekstremt velkjente oljemalerier fra udødelige navn som Rubens, Van Gogh og Da Vinci, og lager nye, identiske versjoner av dem.

Kolleksjonen har fått navnet «The Masters Collection», og havner i butikk 28. april. Dette er bare det første av flere deler i et langvarig prosjekt.

Bilde av Jeff Koons og Louis Vuitton veske

Les også: Louis Vuitton x Supreme – Se bildene fra catwalken her!

Siste saker

Mest lest nå
Les mer