Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Issimo lar deg reise til den italienske rivieraen på nett
Marie-Louise Sciò. Foto: Instagram/@ft_howtospendit

Nettstedet Issimo lar deg feriere på den italienske rivieraen i sommer

Hør bølgene bruse og vinglassene klirre – gjennom dataskjermen.

Alle gode italienske gloser slutter med -issimo. Buonissimo, bellissimo, chicissimo. Vanligvis ville nok mye av den internasjonale moteeliten dratt til den italienske rivieraen i sommer på ferie. Og da kanskje helst til luksushotellene Il Pellicano, La Posta Vecchia eller Mezzatorre, alle fulle av historie og la dolce vita.

Il Pellicano er kjent for sine ganske så celebre gjester. Gjerne fanget gjennom linsen til den anerkjente fotografen Slim Aarons på 70- og 80-tallet. Både kongelige, kjendiser og kremen av sosietetseliten dro hit til kysten av Toscana for å lade opp batteriene. Kanskje med svømming i havet, eller pampering ved hotellets luksusspa med Santa Maria Novella-it-produkter.

Aarons ikoniske fotografier av cocktailparties ved bassengkanten fullt av turkist og gult oser av sommer og sol. På grunn av koronakrisen vil det imidlertid ikke være mulig å få oppleve dette i det virkelige livet i år. Kun 25 av 52 rom vil være tilgjengelige hos Il Pellicano.

Derfor har Marie-Louise Sciò, interiørdesigner, kreativ direktør og daglig leder ved hotellene kommet med en løsning av det mer kreative slaget. Il Pellicano og søsterhotellenes nye felles nettsted og univers Issimo lar deg feriere på den italienske rivieraen i sommer – uten å faktisk fysisk dra dit.

Issimo lar deg reise til den italienske rivieraen på nett
Foto: Slim Aarons/Instagram @hotelilpellicano

Italiensk dagdrømming på nett

Issimo er delt inn i fem ulike lesetemaer, i tillegg til en nettbutikk.

Buonissimo for mat og drikke med oppskrifter fra hotellenes sjefskokker. Endelig en skikkelig (og enkel) oppskrift på romernes signaturrett, Cacio e Pepe. For man kan alltids spise seg til Italia hjemmefra. Bellissimo for intervjuer med aktører innen interiør og håndverk, og Italianissimo for reiseguider. For det må da være lov å dagdrømme og smugplanlegge neste års sommerferie, vel?

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Coltissimo for italiensk kultur og know how. Her finner du alt fra boktips og filmtips med neorealistiske filmer, til lærerike artikler om den italienske, berømte håndgestikuleringen og spillelister for Italia-vibber via Spotify. Chicissimo med artikler om mote, og kanskje det viktigste – nettbutikken med shopping av klær, tilbehør, interiør og matprodukter, alt signert lokale italienske aktører.

Foto: Instagram/@emilisindlev

På den måten kan man klikke hjem alt fra luksuriøse stråhatter og stripete silkesjal til kaftaner som oser av ekstravagant Syden-glamour. I tillegg til askebegre, duftlys og tote bags med hotellnavnene på, håndlagde vakre fliser, strandparasoller (hvorfor ikke?), superitalienske servietter, duker og porselen med vakre Middelhavsmotiver på så man kan nyte frokosten sin hjemme, men føle at man er på hotellferie. Og olivenoljer, pasta og søte biscotti. Mamma mia!

– Vi ønsker å være en plattform som gir rom og stemme til disse håndverkerne og små merkene. De trenger å få historiene sine fortalt, sier Sciò til Vogue.

Selv om Italia sakte begynner å åpne opp igjen, skriver Vogue at mange av landets lokale, familieeide, små håndverksaktører og fabrikker står i fare for å stenge for godt. Sciòs mål er å skape et digitalt sted der «man kan oppdage små italienske perler».

Issimo lar deg reise til den italienske rivieraen på nett
Foto: Instagram/@hotelilpellicano
Foto: Instagram/@hotelilpellicano

Les også: Hvor mange skjønnhetsmagasiner er det behov for i Norge?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer