Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Insider-tipsene til Berlin: Polina Sova

– Alt det beste er gjemt vekk.

modell-polina-sova-berlin-tips-melk-og-honning

Polina Sova

Planer om å bestille sommerferien snart? Frem mot sommeren snakker Melk & Honning med norske insidere i motemetropoler rundt om i verden som deler sine tips til byen de kjenner ut og inn som sin egen bukselomme.

Modell Polina Sova ble født i Estland, men vokste opp i Norge. Etter å ha vært bosatt og jobbet i New York, Sydney, London og Paris endte hun i Berlin hvor hun har bodd de siste to årene. Her er hennes beste tips til byen.

– Etter tre år i London ble byen gammelt nytt, så jeg fant veien til Berlin hvor leien koster halvparten så mye og det er fester dag og natt. Jeg jobber nesten ikke når jeg er i Berlin, men nyter fritiden og byen. Siden jeg er mye på reisefot digger jeg å gjøre ting som er unikt for byen. 

Jeg er ikke noe «rave head» fordi jeg ikke føler trang til å rømme fra realiteten. Festene i Berlin er de beste uansett – og det er ingen overdrivelse. Folka som går på klubbene her er pro. De blir verken for fulle eller for «fucked up», de slåss aldri, og er ikke «sloppy» eller høylytte. Man drar først og fremst for musikken – og deretter sosialiseringen. Noen av mine favorittklubber er Else, hvor det er fester på dagen ute i sanden, Berghain er alltid gøy, men best når været er fint og hagen er åpen. Favoritten er kostymefestene til House Of Red Doors.

modell-polina-sova-berlin-tips-melk-og-honning-fest-berghain

– Moderne kunst er en veldig spennende plattform i Berlin, og er statsstøttet. Det betyr at det er konseptuelt og «whacky», som gjør det gøy å se på og ikke for seriøst og «up it’s own art ass». Mine favoritter er Konig Galerie, Sammlung Boros bunker, Hamburger Bahnhof og Spruth Magers.

– Det tar tid å sprekke byen åpen, og alt det beste er gjemt vekk. Mitt tips er å finne en kompis som kan vise deg rundt, for en god guide er en nødvendighet i Berlin.

Polinas Berlin-høydepunkt:

Five Elephant: –En av byens beste kaffe-spots, men det mest unike her er cheesecaken. Til og med etter å ha bodd i New York i fire år, er dette den beste amerikanske cheesecaken jeg noensinne har spist. 

Thai Park: –På lørdager og søndager kommer hele Berlins thai-samfunn sammen og har matmarked i parken – derav Thai Park. Beste thai i byen.

Teufelsberg: – Forlatt spiontårn! Vilt sted. Helt koko. Om du drar, må du opp i tårnet helt til du tror at trappa ikke går lenger.

modell-polina-sova-berlin-tips-melk-og-honning-moderne-kunst

På KW Institute for Contemporary Art

Mauer Park: –Hver søndag er det marked og gratis karaoke med kapasitet på opptil 2000 personer. Det er så gøy! 

ORA: – En av mine absolutte favoritter for frokost, kaffe, lunsj, middag eller cocktails. Oppusset 1900-talls apotek. Superlush!

Croissanterie:  Ikke dra til Paris. Dra til Berlin og Neukolln for de beste croissantene. De lager ikke noe annet, og det er god grunn til. 

893 Ryotei: – Bortgjemt digg japansk. Ser ut som noe fra «Blade Runner». Uptown, men verdt det. 

Khwan: –Thai BBQ på en av de kuleste spottene i byen. Veldig typisk Berlin.

Sammlung Boros: – Var en krigsbunker, ble privat kunstsamling.

modell-polina-sova-berlin-tips-melk-og-honning-voo-berlin-butikk

Voo i Berlin. Bilde via Instagram @voostore

Koenig gallery: –Mitt favorittgalleri. Ligger i en gammel kirke. Jeg har aldri gått glipp av en åpning her. 

Roses: – Det sies at dette er Tarantinos favorittbar. Jeg skal ikke si mer, for det stedet bare må besøkes.

Berghain: – Hands down den beste klubben. Jeg drar hit kun på søndag ettermiddag.

Pampa Holzmarkt Areal: – DIY utendørs-spot med pizza, bar eller bare et sted å henge ved elva. 

Voo store: –Favorittbutikk, om det er for kaffe eller shopping.

The Store: – Jeg digger layouten og salatene i cafeen er bare best. De har de kuleste merkene og kule events. Her finner du meg etter gymmen under lunsjen. 

Alle bilder: Instagram @PolinaSova

Les også: Insider-tipsene til København: Lea Petrine

Siste saker

Mest lest nå
Les mer