Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Få Lea Petrines insider-tips til Købehavn

Insider-tipsene til København: Lea Petrine

– Step one: Få deg en sykkel

Planer om å bestille sommerferien snart? Frem mot sommeren snakker Melk & Honning med norske insidere i motemetropoler rundt om i verden som deler sine tips til byen de kjenner ut og inn som sin egen bukselomme.

Lea Petrine. Foto: Massimo Leardini

Lea Petrine (24) flyttet til København i fjor der hun jobber som freelance grafisk designer blant annet for «Shame Magazine» og fotomagasinet «Oh! You Pretty Thing». Ellers bare hygger hun i seg i det hun mener er «verdens beste by». Her er hennes beste København-tips.

– Step one: Få deg en sykkel. Og lær deg trafikkreglene. Vi sykler i snøstorm og vi har alle fallt, men man er helt avhengig. Fall helst sånn kl.04:00 og ikke midt i rushen. 

Om sommeren blir det gjerne øl og prosecco i diverse parker, badesteder og langs «søerne». Ved Operaen og Refshaleøen er det chill å bade. Så kan man ta et glass rosé og en matbit på «La Banchina». Piknik i «Fredriksberg have» er fint (på «Torvehallerne» kan man kjøpe to-go set med gin og tonic).

Det er også masse bra gater i byen. Jægersborgsgade på Nørrebro har mange hyggelige cafeer og butikker.

– Jeg drar til «Coffee Collective» her når jeg skal arbeide og «Manfreds» for å spise god mat.

Blågårdsgade, også på Nørrebro, er en hipp gate med bra mat, drinks og små gallerier – som for eksempel «Kvit Galleri».

– Værnedamsvej mellom Vesterbro og Fredriksberg er Københavns kanskje hyggeliste gate, ser ut som mini-Paris. Her har de for eksempel «Falernum» som er en deilig vinbar hvor en kompis jobber. Det har blitt et stamsted for gjengen.

Falernum i København er blant Lea Petrines inider-tips

Falernum. Foto: Falernum

I Griffenfieldsgade har de bra ramen og en digg etiopisk restaurant, og i Vester Farimandsgade har de sykt digg pho på «Pho Hanoi».

Les også
M&H Storbyguide: Barcelona

– København er en fin by å gjøre vintage-kupp i. Jeg shopper typ bare brukt, og liker å lete etter skatter. «Studio travel» i Blågårdsgade er jo en favoritt. Rundt Ravnsborgsgade har jeg også funnet noen morsomme vintagesjapper. Kom over «Sankt Hans Bazar» forleder, bra og vesker.

Blomsterbutikken Tableu i København

Tableu. Foto via Instagram

Er man i Indre by ville jeg ha sjekket ut «Tableau», en superfin, nyåpnet arkitektonisk blomsterbutikk designet av Studio David Thulstrup.

Indre by er veldig turistete, men hvis man vil være turist kan man jo besøke «Marmorkirken», og se på utsikten over byen. Her kan man klatre opp tårnet, 250 trappetrinn i den smaleste trappen ever.

– Av museer liker jeg veldig godt «Kunsthal Charlottenborg», nydelig lokale med ofte bra utstillinger og superfin bookshop. Charlottenborg har også «Apollo bar» hvor du kan få mat og drinks, og «Apollo kantine» som er åpen bare fra kl.12-14 på hverdager, her kan du få digg veggismat.

«Cisternene» på Fredriksberg, et nedlangt underjordisk vannreservoar, er også et lite museumstips.

– Jeg danser helst til techno, og Køben har jo en veldig bra klubbscene. «Et Andet sted», «Fast Forward» og «Culture Box» er veldig gøy hvis man liker den slags.

Ellers må man jo seff på bodega. Disse kan nevnes: «Café Intim», «Nørre Bodega», «Mucki Bar» og «Café Nick». Klærne din kommer til å stinke røyk dagen derpå, men det er (som oftest) verdt det.  

Apollo Bar og kantine med Fredrike Bille Brahe

Apollo bar og kantine. Foto: Copenhagen Fashion Week

Helt til slutt bør man jo avslutte kvelden med et nattbad.

Hovedbilde: Odile Gilberg for Vogue

Les også: Insider-tipsene til Paris: Torunn Myklebust

Siste saker

Mest lest nå
Les mer