Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Innbrudd i klesbutikken HEVN i Oslo sentrum
Foto: privat

Innbrudd i klesbutikken HEVN i Oslo sentrum i natt

– Vondt at noen velger å ødelegge for oss, sier butikkinnehaver til Melk & Honning.

Det har vært innbrudd i en klesbutikk i Oslo sentrum natt til torsdag, kan Melk & Honning melde.

Uvedkommende har brutt seg inn i klesbutikken HEVN i Torggata, og fått med seg klær til en verdi av minst 45 000 kroner.

Det var rundt klokken 03:30 natt til torsdag at en person knuste butikkvinduet til butikken i Torggata, forteller Knut Steen som sammen med kona Maia Drachensteen står bak konseptbutikken som fører varemerker som Rick Owens, Yohji Yamamoto og Army of Me.

– Vi fikk telefonen 03:30 om at alarmen hadde gått. Vi kastet på oss klærne og løp ned. Da var politiet allerede på stedet, forteller Steen til Melk & Honning.

Foto: privat

En nabo som våknet av at vinduet ble knust filmet gjerningspersonen med mobilen mens hen forlot stedet med en del av en prøvedukke iført klær fra butikken.

Steen forteller at tårene rant da de ankom butikken.

Maia Drachensteen og Knut Steen bak HEVN. Foto: privat

– Vi har jobbet livet av oss for å tilby noe vakkert og unikt til de som bryr seg om avant-garde design, bærekraftighet og sosial rettferdighet. Vi har ingen investorer. Så da er det vondt at noen velger å ødelegge for oss, sier han.

– Samtidig varmer det enormt med all støtten vi har fått de siste timene! Det er mange snille folk der ute.

Nå håper eierne at de vil få tilbake de stjålne klærne

– Vi håper på det beste. Den ene Yohji Yamamoto-cardiganen som ble stjålet er én av to i Skandinavia. Skjerfet som hører til lå skåret i stykker utenfor butikken.

Cardiganen som ble stjålet har en pris på 16 000 kroner. I tillegg er to hoodies fra Julius og Army of Me med en prislapp på henholdsvis 11 300 og 2500 kroner samt et halskjede fra Parts of Four til 15 5000 kroner stjålet.

– Totalt er det varer for minst 45 000 kroner stjålet. I tillegg er minst fem produkter ødelagt, forteller Steen.

Han forteller at de har en god dialog med politiet, og ber folk være oppmerksomme på varer fra disse merkene skulle de dukke opp til salgs på nettet den nærmeste tiden.

Les også: Slik vil nettgiganten tjene penger på bærekraft

Siste saker

Mest lest nå
Les mer