Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Ikonisk motefotograf: – Jeg retoucher ingenting!

1000

«The birth of the supermodels». Foto: Peter Lindbergh

Peter Lindbergh er en av århundrets mest legendariske motefotografer. Hans råe signaturuttrykk fanger ens blikk, i en ellers så polert moteverden. Den tyske fotografen har skutt blant annet Kate Moss, Naomi Campbell og Claudia Schiffer for magasiner som Vogue og Harper´s Bazaar.

I et nylig intervju med The Gurdian forteller motefotografen om at magasiner må skrive under på en kontrakt om at de ikke skal redigere bildene hans – hvis ikke skjer det.

– Kosmetikkbransjen har hjernevasket alle. Jeg retoucher ingenting! Oh, men hun ser så trøtt ut, sier de. Men hva så om hun ser trøtt ut? Trøtt og vakker, ifølge meg, forteller 71-åringen.

790

Kate Moss fotografert av Peter Lindbergh

Tidligere i hans karriere var han dog ikke like godt mottatt, da han representerte en helt annen stil en det som var normen i motebransjen. Den tidligere Vogue-redaktøren Grace Mirabella kastet et bilde han hadde fotografert i søppelkassa. Mirabella ble, heldigvis for Lindbergh, sparket fra det anerkjente motemagasinet i 1988, og posisjonen ble overtatt av Anna Wintour som virkelig hadde sansen for hans arbeid. Wintour booket ham til å gjøre hennes første cover for magasinet, som signaliserte en totalt forandring både for Vogue, og for motebransjen generelt.

– Jeg har aldri likt den type kvinne som ble fotografert i magasinet fordi hun hadde en rik mann som støttet henne. Jeg har aldri blitt imponert av kvinner som kommer trippene inn med en krokodille-veske, du vet?, forklarer Lindbergh om Vogue i tiden før Wintour.

665

Amber Valetta i Helmut Lang. Foto: Peter Lindbergh

Les også: Eks-retoucher hos Victoria´s Secret forteller hemmelighetene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer