Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

HVRMNNSN – bærekraftig norsk luksusveskemerke

– Målet har vært å skape en veske som vil følge eieren gjennom livet i mange, mange år, forteller designeren.

Verken norske veskemerker eller bærekraftige norske merker er noe det er flust av.

Med navnet HVRMNNSN, som peker mot jovialitet og sms-forkortelser på en og samme tid, er dette nye norske veskemerket både økologisk, bærekraftig og produsert innad i Skandinavia. Alt sammen uten at det ser ut som noe mormoren din har kjøpt på husfliden. Merkets svenske garveri – altså stedet der dyrehuden blir omgjort til holdbare lær-og skinnvarer – sitter med 140 års erfaring, og har tidligere jobbet med motekjemper som Louis Vuitton og Hèrmes.

Designeren bak det hele er Linn Onarheim Winther.

– Inspirasjonen bak HVRMNNS er møtet mellom den rådende tidsånd på ene siden, og vår nordiske natur på den andre – lyset, mørket, renheten og enkelheten, forteller hun til Melk & Honning.

Les også: Acne lanserer sin første veskekolleksjon

HVRMNNSN from the top HVRMNNSN product shotLæret i veskene kommer fra økologiske gårder i garveriets nærområde, og er et direkte biprodukt av kjøttproduksjonen. Garvingen av læret har skjedd på en vegetabilsk og naturlig måte, som er den beste måten å gjøre det på for å ta hensyn til miljøet, og som også fører til at det beholder en veldig høy kvalitet.

Det familiedrevne svenske garveriet er i klar minoritet når det gjelder denne typen lær-og skinnbehandling – kun 5% i verden gjør det på denne måten.

– Vi har gitt veskene enkle, rene linjer, få detaljer og en størrelse som vekker oppsikt. Dette i kombinasjon med håndsydd kvalitet og absolutt premium lær fra en av verdens ledende leverandører, sier HVRMNNSN- designeren.

Veskene selges foreløpig utelukkende på hvrmnnsn.com, til en sum av 1590 euro, eller i underkant av 15 000 kroner.

Les også: Ble frastjålet vesker for millioner.

HVRMNNSN dark

Siste saker

Mest lest nå
Les mer