Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
versace

Hva betyr det egentlig at Michael Kors kjøper Versace?

Tar Michael Kors over sjefsstolen fra Donatella Versace?

Tirsdag kom nyheten om at Michael Kors kjøper det italienske motehuset Versace, og med det bekreftet ryktene som lenge hadde versert. Men hva betyr oppkjøpet egentlig?

Nei, Michael Kors skal ikke ta over som sjefsdesigner i Versace, og Donatella Versace skal heller ikke noen steder. Det til tross for at flere reagerte med sjokk og vantro da nyheten ble sluppet tidligere denne uken med blant annet «RIP Versace» i sosiale medier.

Det er nemlig stor forskjell på om mannen Michael Kors kjøper motehuset, og at Michael Kors Holdings Limited kjøper Versace. Sistnevnte er selskapet som nå har fått det italienske motehuset under paraplyen sin.

Selskapet Michael Kors Holdings Limited er en global luksusgruppe som huser flere motehus, på lik linje som luksusgruppene LVMH og Kering, for eksempel – men mindre. Under paraplyen sin har Michael Kors fra tidligere av også Jimmy Choo som de kjøpte i 2017.

Så selv om Michael Kors nå har kjøpt Versace trenger ikke det å bety store forskjeller for det italienske motehuset. Donatella Versace for eksempel, hun går ingen steder.

Onsdag skriver W Magazine at motebransjen er i konstant endring, og at det er viktig for både designere og merker å følge godt med. De fleste luksusgruppene og motehusene opplever også at de står ovenfor en del forandringer blant annet for å treffe en yngre målgruppe eller luksusmarkedet i Midtøsten og Asia.

Versace, som alle andre motehus, hadde altså mest sannsynlig måtte gå gjennom noen forandringer uavhengig av hvem som eier det. Men det enda ikke klart hvordan type forandringer som vil være resultatet av dette partnerskapet, og om vi vil se noe overhodet.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Noe som derimot er sikkert er at Versaces tilbehørslinje, med vesker, sko og smykker har kommet i skyggen av de maksimalistiske klærne fra motehuset. Og er det en ting Michael Kors vet, så er det at tilbehør er en viktig del for et merkets omsetning.

Les også: Norske Signe er på forsiden av Numéro

Siste saker

Mest lest nå
Les mer