Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Vi har snakket med Therese Aanonli og noen flere beautyprofiler om hvordan de skal pleie huden i påsken. (Foto: Instagram @thereseaanonli)

4 beautyprofiler om hvordan du bør pleie huden i påsken

Påskens hudpleie-must: Solfaktor. Fuktighet. Glød.

Korona-påske i år også. For mange blir det en helt annen påske enn forventet, og kanskje også en mye roligere en. Det betyr én ting: mer tid til hudpleie! Litt ekstra selfcare har vi fortjent.

Melk & Honning har snakket med fire beautyprofiler om hvordan de skal pleie huden i påsken.

– Glødende, glossy hud er fremdeles i førersetet

Prisvinnende beauty-guru Therese Aanonli elsker hudpleie og hjemmespa. I påsken blir det mye peeling, solfaktor og fuktmasker.

– For min del er hudpleie noe som kan løfte selv den kjipeste dag. Det gir en skikkelig velværefølelse å dykke ned i deilige kremer og masker, og kjenne at man tar vare på seg selv. Alle burde gjøre det, i allefall en gang i uken. Vi fortjener det, sier Aanonli til Melk & Honning.

Therese sverger til fukt og glød i sin hudpleie. (Foto: Instagram @thereseaanonli)

Hvilke hudpleieprodukter sverger du til for tiden?

– Jeg kjører solfaktor 50 til fjeset – elsker La Roche Posay, for å nevne ett merke. Ellers er Weleda sin Skin Food en stor favoritt året rundt. Dette på grunn av den vanvittig kremete, deilige konsistensen som gir den ultimate gløden til huden og kan brukes på uendelige måter. Under foundation for ekstra glød, over som highlighter eller som en deilig fuktmaske og boost til huden.

– I tillegg er jeg også veldig glad i rosatrol-kremen til ZO da den er en skikkelig lifesaver til min Rosacea. 

Hva er trendy innen hudpleie for tiden?

– Trender kommer og trender går. Men vi ser jo at en glødende, glossy hud fortsatt er i førersetet, slik at alle produkter som gir fuktighet er på topplisten akkurat nå.

Aanonli mener hudpleie har fått en enorm boost den siste tiden, og at interessen bare kommer til å fortsette og blomstre. 

Weledas Skin Food er en evig favoritt hos Therese.

Har du noen tips og triks til fin påskehud?

– Jeg sier det igjen, vet det er kjedelig, men det er det viktigste: SPF. Det forebygger og tar vare på huden. I tillegg er fukt nøkkelen. Da vil huden gløde mye mer enn om den er tørr og matt.

Hun trekker frem at det er viktig å huske på å tilføre nok fukt gjennom god foundation også, ikke bare gjennom hudpleieproduktene.

Therese om hudpleie i påsken.
Therese synes hudpleie kan være med på å løfte selv den kjipeste dag. (Foto: Instagram @thereseaanonli)

– Min daglige hudpleierutine er viktig uansett sesong

Makeupartist Sandra Sif Halldorsdottir sverger til fukt og peeling. Det blir uten tvil mye hudpleie i påsken, for hele familien er nemlig hekta på sheet masks.

– For meg er det viktig å holde i min daglige hudpleierutine uansett sesong. Huden min trenger nok litt ekstra pleie siden jeg bruker opp til 6 timer på å sminke kreative looks til Instagram flere ganger i uken.

Hun kan fortelle at hver morgen starter med ansiktsrens, etterfulgt av øyekrem, fuktighetsgivende serum og en lett dagkrem. Det avsluttes med solkrem, uansett årstid.

– Når jeg har god tid og vil unne meg noe ekstra, bruker jeg Gua Sha for en deilig ansiktsmassasje.

Les også
Er vifter sommerens heteste tilbehør?
Sandra om hudpleie i påsken.
Makeupartist Sandra er nøye med hudpleierutinen uansett sesong. (Foto: Instagram @sandrasiff)

Hvilke hudpleieprodukter sverger du til for tiden?

– Jeg har lagt min elsk på leppemasken Laneige Lip Sleeping Mask, den er rett og slett magisk. Jeg påfører den før jeg legger meg, og har aldri mer tørre lepper. Har alltid en liggende på nattbordet og en i vesken, jeg klarer meg ikke uten!

– Jeg har alltid fokus på fukt til min tørre hud. Jeg sverger til Elemis Superfood Night Cream som gir masse fukt og plumper opp huden. Denne har virkelig vært en game changer for meg! Elsker konsistensen og følelsen på huden, den gir meg en skikkelig spa følelse.

– Avène B Protect SPF 50 er en go-to i min hverdagsrutine. Det er en lett solkrem med farge, som gir huden en nydelig glød og benytter mot UVA- og UVB-stråler. Kremen trekker fort inn i huden og føles ikke fet på huden. Må testes! Perfekt til en no-makeup makeup look.

Sandra kan anbefale dette multiproduktet fra Embryolisse.

Hva er trendy innen hudpleie for tiden?

– Hudpleie har generelt blitt veldig trendy. Folk er flinkere til å vare på huden i disse tider, forteller hun.

Det er mye fokus på glødende, sunn og frisk hud, men minimalisme har også blitt mer synlig. Altså en enkel og effektiv rutine med multifunksjonelle produkter – tanken om at man ikke alltid trenger 12 steg med hudpleie for å oppnå best mulig resultat. 

– Embryollisse Lait-Crème Concentré er for eksempel den ultimate fuktighetskremen og et fantastisk multiprodukt. Kremen kan brukes som renseprodukt, fuktighetsmaske, fuktighetskrem, næringsgivende body lotion, primer, after sun og after shave!

Sandra Sif om hudpleie.
Sandra lager sminke-content til Instagram flere ganger i uken, og er derfor ekstra nøye med hudpleien. (Foto: Instagram @sandrasiff)

Har du noen tips og triks for fin påskehud?

– Solfaktor! Beskytt huden mot skadelige stråler med en god solkrem, det vil huden takke deg for. Solfaktor til ansiktet kommer i mange former, som for eksempel krem, stift, spray og pudder.

– I tillegg bør du peele huden godt. Det gjør den mykere, jevnere og glattere.

Tilførsel av rikelig med fukt og næring er også viktig. Halldorsdottir foreslår at du eventuelt tyr til oljer.

– Når huden min er ekstra tørr påfører jeg Elemis Rose-oljen før ansiktskrem, den beroliger huden og gir masse fukt.

– Unn deg gjerne en ansiktsmaske tilpasset din hudtype. Nå er virkelig tiden for skikkelig spa-session, det er noe vi alle fortjener!

– Jeg skal sette av en spadag i påsken

Beautyinfluencer og makeupartist Chioma Anugweje ser på hjemmespa som en mulighet til å gi kroppen den kjærligheten den trenger.

– Jeg skal bruke en god body skrubb, gi meg selv en pedikyr, lage meg en god drink og sette på noe musikk – hele pakka, forteller hun om påskeplanene.

Hvilke hudpleieprodukter sverger du til for tiden?

– Exuviance sitt Retinol Serum har vært så amazing for huden min! Jeg har fått litt kviser den siste tiden, etter mye munnbind-bruk, og denne har hjulpet. Arr jeg eventuelt har fått etter disse kvisene har blitt mye mindre eller helt borte etter at jeg har brukt denne.

Les også
6 herretrender fra motemessen Pitti Uomo i Firenze

– Jeg liker også Kiehl’s Ultra Facial Cream. Den er veldig skånsom mot huden, gir den en fin glød og masse fuktighet. 

Chioma om hudpleie i påsken.
Chioma kjører ofte hjemmespa-dager. (Foto: Instagram @chiomaacom)

– Ellers er det jo snart «open toe»-sesong, og det er viktig å forberede føttene på det. Exuviance sin Pedi-Peel Dry Skin Repair gjør virkelig det den skal; den pleier, har en eksfolierende effekt og gir fukt.

– En supergod fukt-maske er Moisture Surge Overnight Mask fra Clinique. Du har den på hele natten og du våkner med myk og god hud.

I tillegg trekker Chioma frem Elizabeth Arden sin Eight Hour® Nourishing Lip Balm SPF20. Den er pleiende for leppene og gir masse fukt pluss at den har solfaktor.

Dette retinolserumet fra Exuviance har Chioma brukt i kampen mot maskne.

Hva er trendy innen hudpleie for tiden?

– Veldig mange snakker om Fenty Skin, spesielt deres Hydra Vizor Invisible Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 Sunscreen. Den virker helt fantastisk, så vi får krysse fingrene for at Fenty Skin & Beauty kommer til Norge snart sånn at vi får prøvd den!

Har du noen tips og triks for fin påskehud?
– Solfaktor er utrolig viktig. Jeg er utrolig glad i Dermalogica Solar Defense Booster spf50, og du kan bruke den alene som en solkrem eller blande den i fuktighetskremen din eller foundation for å gi huden ekstra beskyttelse.

Også Chioma minner om viktigheten av å gi huden nok fukt. Finn en god fuktighetskrem som gir huden din det den trenger, mener hun.

Chioma om hudpleie i påsken.
Chioma som unner seg selv en sheet mask. (Foto: Instagram @chiomaacom)

– Jeg bruker lite eller ingen sminke i påsken

Somaya Bougroug fra Gimle Parfymeri elsker å bruke ekstra tid på badet i påsken. Det er peeling og masker som gjelder.

– Jeg kan finne på å sette meg i sofakroken med en maske på mens jeg leser bok, eller ha på en mens jeg står og prepper et surdeigsbrød. Det er et hellig rituale når jeg har litt ekstra tid til overs. Jeg an godt kjøre på med opp til tre forskjellige masker i løpet av en kveld – deilig!

Ellers presiserer hun at det viktigste du kan gjøre av hudpleie i påsken er å bruke rikelig med solkrem.

– Påsken for meg er liksom en tid hvor huden er litt på rehabilitering og blir ekstra skjemt bort, forteller hun.

Somaya om hudpleie i påsken.
Somaya sender huden på rehabilitering i påsken. (Foto: Mohammad Ataey)

Hvilke hudpleieprodukter sverger du til for tiden?

– På dagtid sverger til Sisley sin solkrem Sunleÿa G.E. Age Minimizing Global Sun Care SPF 30+++ Dette må jo være verdens beste solkrem! Den har en deilig tekstur og etterlater ikke et hvitt filter på huden. Den smelter kjempefint inn og etterlater glød, glød, glød.

Les også
9 serier vi vil binge i sommer

– Under bruker jeg et serum fra Omorovicza som heter Daily Vitamin-C. Dette er en glow og antioksidant-boost samt at den forsterker og forlenger beskyttelsen av huden i sola. Et must-have under solkremen!

Om kvelden kjører hun sin go-to rens fra Augustinus Bader, The Cleansing Balm. Den fjerner makeup effektivt uten å tørke ut, og fungerer som en magnet på urenheter.

– Deretter smører jeg på favorittproduktet mitt gjennom tidene; The Facial Oil fra Augustinus Bader. Denne oljen er mitt beste beauty hack for å få sunn, levende og superglødende hud! Den funker også helt fantastisk under makeup, forteller Bougroug.

Somaya om hudpleie i påsken.
Somaya skal kjøre lite eller ingen sminke i påsken. (Foto: Mohammad Ataey)

– Mine evige favoritter fra Biologique Recherche må jeg jo også nevne! Det er jo selvsagt Lotion PIGM400 og Masque Vivant. Førstnevnte er et ansiktsvann som forfiner huden, strammer opp porene og gir klarhet og glød. Hvis huden min er kranglete og i ubalanse smører jeg alltid på Masque vivant, slik at den begynner å oppføre seg bra igjen. Spesielt fin for oss med en kombohud.

Når det kommer til sminke, er det derimot bare én ting hun trenger.

– Jeg bruker lite eller ingen makeup i påsken, men solpudderet fra Westman Atelier kan jeg ikke leve uten! Dette pleiende solpudderet gir meg den perfekte varmen og gløden i huden, og jeg ser solkysset ut. Elsker å bruke den som øyeskygge også. Fargen «min» er Soleil Riche.

Hva er trendy innen hudpleie for tiden?

– Tørrmasker fra Nannette de Gaspe – den perfekte «mini-facial» hjemme i påsken eller på hytta. Disse maskene er ultra-potente! Her er det ikke noe vann som vanner ut ingredienser, slik vi er vant til med mer kommersielle sheet masks. Nannette de Gaspé har 3D-printet ingrediensene i masken, slik at vi får opp mot 90% aktive ingredienser som smelter inn i huden. Min favoritt er øyemasken – SOS for mørke ringer og et hovent øyeparti.

Disse maskene fra Nannette de Gaspé trender for tiden. Somayas favoritt er øyemasken.

Har du noen tips og triks for fin påskehud?

– Vær nøye med å bruke solkrem og C-vitamin på huden. Det er de eneste accessoirene du trenger denne påsken! Husk ellers å rense og peele huden godt, og hold den gjennomfuktet. Det har huden godt av etter bruk av solkrem og soleksponering.

I tillegg minner hun om pleie av resten av kroppen, som kanskje ellers går litt i glemmeboka i hverdagen.

– Ta deg litt ekstra tid til å pleie kropp også. Det har vært et langt år, velvære har aldri vært viktigere.

Les også: Slik feirer de norske moteprofilene påske i år

Siste saker

Mest lest nå
Les mer