Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
H&M er under etterforskning i Russland
Mer dårlig nytt for H&M (Foto: James Matsumoto/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

H&M etterforskes i Russland – nå risikerer sjefene fengsel

H&M skal ha forsøkt å unnvike tollavgifter.

Det russiske tollverket etterforsker nå H&M for et påstått forsøk om å unnvike tollavgifter i landet på rundt 350 millioner svenske kroner.

Det er klesgigantens russiske datterselskap som skal ha latt være å deklarere en del av lisensavgiftene betalt til moderselskapet i Sverige mellom 2016 og 2019, skriver Bloomberg News.

Ifølge en kilde de har snakket med skal H&M ha betalt tilbake de uteblitte tollavgiftene.

Men det stopper ikke utredningen som kan resultere i bøter på opptil dobbelt av den utelatte summen. Kleskjedens russiske sjefer risikerer også fengselsstraff.

Pressekontoret i Stockholm har bekreftet at det pågår en etterforskning, men har ikke kommet med ytterligere detaljer rundt saken.

H&M har en omsetning på rundt 6 milliarder svenske kroner i det russiske markedet. Det er klesgigantens sjuende største marked, og de har totalt 155 butikker i Russland.

I 2015 fikk det svenske skjønnhetsmerket Oriflame en bot på 1 milliard rubler, i underkant av 110 millioner norske kroner, etter en lignende utredning. Bransjeorganisasjonen Association of European Businesses in Moscow beskrev det da som «alvorlig bekymringsfullt for det europeiske handelsmarkedet».

I fjor høst kom nyheten om at H&M fikk kjempebot for spionasje.

Klesgiganten skal ha spionert på egne ansatte i Tyskland, og fikk med en historisk høy bot for brud på GDPR-loven.

Les også: H&M-ansatte i Oslo føler seg utrygge på jobb

Siste saker

Mest lest nå
Les mer