Helly Hansen til topps i internasjonal designkonkurranse

Foto: Instagram/@hellyhansen

Norsk merke til topps i internasjonal designkonkurranse

Kåret til en av samtidens beste designløsninger.

Korona eller ei, nylig gikk verdens mest anerkjente designkonkuranse av stabelen. Red Dot Design Award har helt siden 1955 kåret samtidens beste designløsninger. Med over 6500 produkter fra mer enn 60 deltakende land, var det et norsk merke blant vinnerne.

Helly Hansen ble kåret til Best of the best under årets Red Dot Design Award. Det var for sin parkas Arctic Patrol Modular Parka at merket stakk av med tittelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun 76 merker får smykke seg med nettopp denne tittelen. Helly Hansen fikk også priser i kategoriene Safety Clothing og Innovative Products for to andre jakker. Juryen besto av en gruppe internasjonale eksperter fra ulike fagfelt.

– Hele designteamet og jeg er stolte over å vinne den gjeveste prisen i Red Dot Design-konkurransen. Hver eneste detalj på denne parkasen er nøye gjennomtenkt, for å gi best mulig ytelse og beskyttelse i verdens tøffeste naturområder, sier Kristoffer Ulriksen, Category Managing Director i Helly Hansen.

– Vi er derfor beæret over at den veloverveide designen og funksjonaliteten er blitt anerkjent av ekspertene i juryen.

Vinner-parkasen. Foto: Helly Hansen

Bevarer mobilens batterilevetid i minusgrader

Den prisvinnende norske jakken består av tre lag som både er vanntett og pustende, og er utviklet i samarbeid med forskere som lever og jobber i verdens tøffeste arktiske klima og værforhold – de vet med andre ord hva som må til for å overleve i kulden.

Etter tilbakemelding fra disse er jakken blitt utstyrt med lommer og snorer strategisk plassert, slik at verktøy man bruker ofte kan være lett tilgjengelig. Man slipper derfor å fryse hendene av seg – nærmest bokstavelig talt.

Helly Hansen har helt siden 1877 utviklet profesjonelle og nyskapende klær for utendørsbruk. Merket utviklet for eksempel det første myke, vanntette materialer for mer enn 140 år siden. Best of the best-parkasen er også designet med en såkalt Life Pocket, som bevarer mobiltelefonens batterilevetid.

Les også: Kjent moteprofil lanserer kolleksjon hos Oslos nye butikksnakkis