Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Er Hedi Slimane på vei tilbake?

Etter avgangen fra Saint Laurent har det vært stille rundt Hedi Slimane. Nå innrømmer han at han kan tenke seg tilbake til designerrollen.

Den franske designeren forlot Yves Saint Laurent i fjor etter fire år. Det kom som en overraskelse for mange siden han opplevde stor suksess hos motehuset – både kreativt og økonomisk. Slimane stod bak mange suksessrike nye tiltak, som å fjerne Yves fra merkenavnet, og økte salgstallene med hele 32%.

Han tok også med seg hele det franske motehuset sin base til Los Angeles. Det fikk mange til å heve øyenbrynene, men Slimane selv mente at det tradisjonelle parisiske motehuset trengte den moderne tilnærmingen California hadde å by på. Gjennom kolleksjonene viste han sin interesse for subkulturer spesielt tilknyttet skate- og surfemiljøet.

Noen måneder etter avgangen saksøkte Slimane sin tidligere arbeidsgiver fordi de hadde fjernet konkurransekonsulen, som han ville ha tilbake. Dette betydde at han sannsynlig ikke ville tilbake i et designstudio med det første, noe mange fans var skuffet over.

Men i et nylig intervju med Italienske Vogue forteller Slimane at han kan se for seg å returnere til motebransjen.

– Å gå tilbake til design vil alltid være en mulighet. Så lenge jeg er lojal mot mine prinsipper og fortsetter og beskytte integriteten til arbeidet mitt er døren fortsatt åpen, forteller han til det italienske magasinet.

Slimane har ikke akkurat ligget på latsiden det siste året, selv om han har holdt seg borte fra tegneblokken. Han har nemlig fokusert på interessen sin for fotografi. Han har jobbet mye som fotograf parallelt som designer, og har opp gjennom årene fotografert alt fra Pete Dorothy og Amy Winehouse til Dustin Hoffman.

Les også
Bella Hadid er kåret til den mest stilfulle personen på planeten

Les også: Nå er de større enn Yves Saint Laurent

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer