Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kat Von D selger seg ut av sitt eget sminkemerke
Foto via Glamour

Har influencere skylden for at Kat Von D forlater eget sminkemerke?

Kjendistatovøren og makeup-gründeren åpner opp om exiten.

Kat Von D forlater sitt selvtitulerte sminkemerke etter 12 år. Nå forteller hun om årsakene til den dramatiske beslutningen, skriver Dazed.

Det å finne balansen mellom å bli mor for første gang, lanseringen av hennes eget veganske skomerke og et nytt album gjorde at 37-åringen ikke lenger kunne fokusere fullt ut på Kat Von D Beauty. Det skrev hun selv til sine 7,3 millioner følgere i en Instagram-post tidligere i år.

I en episode av podcasten Second Life forteller Kat Von D mer om hvorfor hun valgte å forlate sminkemerket hun selv startet.

https://www.instagram.com/p/B7YyvmKlOSu/

Passet ikke inn

Til programleder Hillary Kerr, forklarer Von D at hun ikke visste hva hun skulle forvente da makeup-giganten Sephora først kontaktet henne for et møte.

– Jeg elsket makeup og har brukt det siden jeg var elleve eller 12 år, men det handlet aldri om skjønnhet for meg. Jeg følte noe på innsiden som jeg ville uttrykke på utsiden. Det var en måte å uttrykke seg på.

Hun forteller at hun aldri følte tilhørighet noe sted, heller ikke i sin egen familie. Det var ikke før hun fant punkrocken at 37-åringen kunne være seg selv. Og hvor «det var ok å være en raring og ikke passe inn».

Det var denne tilnærmingen hun hadde da hun utviklet sitt eget sminkemerke.

– Det handlet om å lage en plass for alle andre som også følte seg utenfor og annerledes. Og vi var det første merket som snakket om inkludering. Det handlet om å ikke passe inn i det som var forventet, og de sosiale idealene om hva skjønnhet skal være, forteller Von D.

Kulturbetinget

Reflekterende rundt hvordan bransjen har utviklet seg siden hun startet Kat Von D Beauty for over et tiår siden, forteller kjendistatovøren at hun har følt tilhørighet, men at ting nå har forandret seg. Hun tror både alderen hennes og kulturen vi lever i har gjort noe med henne.

Les også
Dette skjer i Oslo på 17. mai

– Det er en kulturell greie nå, vi har influencerne som hele tiden forteller oss hva vi skal kjøpe. Og om du ikke kjøper, er du ikke kul nok. Det fører meg tilbake til den tiden jeg var et barn og følte jeg ikke passet inn. Derfor tok jeg avstand fra hele greia – delvis med vilje.

Kat Von D Beauty er kjøpt opp av Kendo og re-brandet KVD Vegan Beauty. Det skal forøvrig ikke stå for gründerens egne initialer, men for Kindness, Vegan Beauty og Discovery (og Doing good), skriver merket til sine 5,5 millioner følgere på Instagram.

Les også: Nå er den første sminkekolleksjonen til luksusmotehuset her

Siste saker

Mest lest nå
Les mer