Han har designet klær for Lady Gaga, Kylie Jenner og SZA

Vi tok en prat med designer Wesley Harriott backstage under moteuka i London.

Forrige fredag kicket moteuka i London i gang etter å ha tatt over stafettpinnen fra New York uka før.

Motescenen i London preges av flamboyante karakterer, tilsynelatende grenseløse, gender-bending, self-love-dedikerte klesmerker, stor takhøyde og mangfold. Og til forskjell fra i en del andre motebyer er veien fra det å være en ung designer til å faktisk oppnå suksess – og at kolleksjonen blir båret av superstjerner og motepersonligheter – ikke så lang.

En av de som på kort tid har opplevd dette er Ricky Wesley Harriott, som står bak merket Wesley Harriott.

Siden han gikk ut fra London College of Fashion – kåret av Business of Fashion i fjor til den tredje beste moteskolen i verden – har han både vunnet ASOS Fashion Discovery-prisen og fått superstjerner som Lady Gaga, Jorja Smith, SZA og Kylie Jenner på kundelisten.

Melk & Honning fikk komme backstage i forkant av presentasjonen av hans nyeste kolleksjon for å ta en prat.

– Herregud, jeg har aldri vært så stressa i hele mitt liv. Men jeg har heller aldri vært så fornøyd med noe jeg har laget, forteller en energisk, smilende Harriott til Melk & Honning.

Bak han summer ti hårstylister og makeup-artister rundt modeller ikledd sorte og hvite kreasjoner, noen med en halvspist croissant i hånda, før de skal sprade ut og stille seg på podier.

FW19-kolleksjonen Harriott viser frem denne gangen er ifølge ham selv inspirert av Cixi, den siste keiserinnen av Kina, som døde på starten av 1900-tallet. Ifølge Harriott støtte hun på problemer som fremdeles er relevant for dagens kvinner.

– Folk hadde ekstremt delte meninger om henne, de enten elsket eller hatet henne, noe som inspirerte fargevalget mitt for kolleksjonen som går fra kritthvitt til sort, forteller han.

– Jeg ønsket å utforske akkurat dette med at en del sterke kvinner som er en del av offentligheten også i dag ofte blir elsket og hatet nettopp fordi de er så sterke og synlige.

Harriotts egen mor fikk ham da hun bare var 17 år gammel på et tidspunkt da hun også var hjemløs.

– Moren min er grunnlaget for alt jeg gjør, hun er alltid den jeg har i tankene når jeg skaper. Hun gikk imot alt som var forventet av henne. Det å se hennes styrke gjennom min oppvekst har vært ekstremt viktig for meg, forteller han.

– Å skape klær som forsterker og bringer frem den typen styrke hos kvinner er mitt ultimate mål.

Når det kommer til hvem han ønsker å se designet sitt på svarer han først ydmykt at han skaper klær for alle kvinner.

Men så:

– Rihanna! Jeg kan rett og slett ikke ikke si Rihanna, utbryter han.

– Den store drømmen min er jo at mine favoritt-celebriteter skal komme til meg fordi de forstår greia mi. Fordi de skjønner meg og ser det større budskapet i det hele.

Alle bilder: Anna Rosova

Les også: Ett år med Edward Enninful hos British Vogue