HAiKw/ åpner flaggskipsbutikk i Oslo

Ida Falck Øien og Harald Lunde Helgesen. Foto: Anne Valeur

Norsk klesmerke åpner Oslo-butikk

– Et sted der vi kan utfolde oss på andre måter enn i studio.

Det er ett år siden HAiKw/ vant Bik Bok Runway Award under Oslo Runway. Nå åpner det norske motemerket WiTH SHOP, en «hemmelig» butikk i Oslo sentrum med både nye og eldre kolleksjoner i tillegg til besøkende konsepter.

HAiKw/ åpner flaggskipsbutikk i Oslo
Foto: Tove Sivertsen

– Etter mange år med diverse pop-ups var det fint å ha noe mer permanent, selv om ingenting varer evig. Å ha egen butikk er en måte å møte kundene over tid, og et sted der HAiKw/ kan utfolde seg på andre måter enn i studio der ting blir laget, sier Ida Falck Øien i HAiKw/ til Melk & Honning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun forteller at butikken skal være et sted der folk kan få innsyn i hverdagen til det norske motemerket. Butikken ligger i den verneverdige Salgshallen, et steinkast fra Gunerius i Storgata.

– Salgshallen er et slags merkelig kjøpesenter som ikke ligner på mye annet nå til dags. Mange av bodene hadde i lang tid vært brukt til lager, men da de ryddet og det ble ledig plass der, passet det perfekt for oss siden det er nærmeste nabo til studioet vårt på Prinds August Minde, forteller Øien.

– Da vi flyttet inn kom Vivi og Alf som har hatt bruktbutikk der i 40 år med roser til oss. Det er et veldig godt samhold i gården der. Drømmen vår er at alle bodene blir fylt av morsomme folk og konsepter så vi får enda mer selskap der. Denne høsten åpner blant annet blomster-konseptet Bukett utsalget sitt der.

Vertskap for andre brands

HAiKw/ åpner flaggskipsbutikk i Oslo
Foto: Tove Sivertsen

Et rom i butikken vil i høst bli tilbudt unge motemerker som selv kan bestemme hva de skal bruke det til; salg, studio eller showroom. Bror August, Add to og Raske Rêvêr er blant de inviterte merkene til å ta del i konseptet. Nå henger Arcangel Surfware, klesprosjektet til den amerikanske kunstneren Cory Arcangel i butikken, som eneste utsalgssted i Oslo.

– Under åpningen av Corys fine flaggskipsbutikk og galleri i Stavanger i fjor, ble vi enige om å gjøre en shop-utveksling. Han fikk en genser fra HAiKw/ til butikken sin, og vi installerte hans interiør og varer hos oss. Det er veldig fint å være vertskap for andre brands.

WiTH SHOP sparkes i gang med salg for å rydde plass til nye varer, tjenester, besøk og prosjekter. Butikken er åpen hver torsdag og fredag fra kl. 14 til 17, og lørdag fra kl. 13 til 17, og vil stå ut året.

Les også: Michael Olestad teamer opp med norsk fotograf