Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Alessandro Michele om House of Gucci
Alessandro Michele med Harry Styles under the Met Gala i 2019. Foto: Theo Wargo/WireImage via Getty

Guccis Alessandro Michele om House of Gucci

– Beviset på at Gucci er pop.

Mange motehjerter gledet seg da det ble kjent at det skulle komme en film om Gucci, kalt House of Gucci. Og det med store stjerner som Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino og Jeremy Irons i de mest sentrale rollene.

Da Alessandro Michele viste frem sin Love Parade-kolleksjon på Hollywood Boulevard i november, hadde han ikke sett filmen enda. Og Gucci-designeren var ikke helt sikker på om han ville det heller, ifølge WWD.

Ironisk nok var kolleksjonen hans en hyllest til Hollywood. Med skuespiller Jared Leto, som spiller i House of Gucci, blant modellene.

jared leto
Jared Leto på catwalken for Gucci. Foto: JOCE/Bauer-Griffin/GC Images via Getty

Nå har Gucci-designeren omsider sett House of Gucci.

Det skal ha vært under et intervju før visningen av det italienske motehusets AW22-kolleksjon at 49-åringen kunne røpe at han endelig hadde sett filmen, ifølge WWD.

Filmen tar for seg forholdet mellom Patrizia Reggiani og ektemannen, Gucci-arvingen Maurizio Gucci, som hun ender opp med å bestille drap på når han forlater henne til fordel for elskerinnen sin. Han ble skutt og drept i 1995, og Reggiani ble dømt til nesten 30 års fengsel. Hun slapp ut etter 16 år i 2015.

– Jeg vil si at jeg har møtt mange mennesker som har jobbet med familien, og de var så sofistikerte, i kontakt med vakre mennesker, de var kunstnere og samlere, sier Michele.

Han startet i Gucci for hele 20 år siden, i en alder av 30. Og det er særlig én skuespiller han synes hevdet seg i filmen.

– Så vakker Paolo Gucci var, så kreativ og så fint han snakket. Det er helt sant, fortsetter Michele, og roser sin gode venn og Gucci-ambassadør Jared Leto, som spilte Paolo Gucci i filmen.

Lady Gaga i rollen som Patrizia Reggiani og Jared Leto
Lady Gaga i rollen som Patrizia Reggiani og Jared Leto som Paolo Gucci. Foto: MGM/Sf Studios

Leto har flere ganger vært modell for luksusmerkets kampanjer, og dukket blant annet opp på the Met gala i New York i 2018. Ikledd Gucci, selvfølgelig.

– De snakket bra engelsk, alle mennene så så kjekke og sofistikerte ut, og en var en stor filmstjerne i Italia, sier Michele og viser til Rodolfo Gucci, som var en berømt skuespiller i Italia før han gikk inn i familiemerket.

Les også
Er Aker Brygge Oslos nye it-bydel?

House of Gucci har imidlertid ikke falt i god jord hos alle. Patricia Reggiani, spilt av Lady Gaga i filmen, skal ha reagert på hvor stygge karakterene ble fremstilt i filmen. Og det før filmen var ferdig innspilt.

House of gucci
Patrizia Reggiani likte ikke hvordan hun og Gucci-familien ble fremstilt i House of Gucci. Her spilt av Lady Gaga. Foto: MGM/Sf Studios

«Forferdelig, forferdelig. Jeg er fremdeles fornærmet», skal hun ha sagt til Associated Press om utseendet til Paolo Gucci, spilt av Leto, ifølge The Guardian.

Om Aldo Gucci, spilt av Al Pacino, skal hun ha sagt:

«Bestefaren min var en veldig kjekk mann, som alle i Gucci-familien. Veldig høy, blå øyne og veldig elegant. Han blir spilt av Al Pacino, som ikke er veldig høy. Og dette bildet viser ham som tykk, kort, med kinnskjegg, skikkelig stygg. Skamfullt, fordi han ligner ikke på ham i det hele tatt».

al pacino
Reggiani var ikke imponert over Al Pacino som Aldo Gucci. Foto: MGM/Sf Studios

Heller ikke resten av Gucci-familien er særlig fornøyde med filmen, regissert av anerkjente Ridley Scott.

Familien skal også ha vært skuffet over at ingen ble kontaktet som kilder i forkant av filmproduksjonen. De har ikke noe med driften av motehuset i dag.

«Dette er ekstremt smertefullt fra et menneskelig ståsted og en fornærmelse overfor arven som merket er bygget på i dag», sa familien i en uttalelse i november, ifølge Vanity Fair.

alessandro michele
Alessandro Michele med Jared Leto og Lana Del Rey under the Met Gala i 2018. Foto: Kevin Mazur/MG18/Getty Images for The Met Museum/Vogue

– Helt tydelig at Gucci er mektig

Michele avslører videre til WWD at han egentlig ville bli kostymedesigner, før han endte opp som motedesigner. Han er derfor godt kjent med Hollywood.

– En film er alltid noe med et bestemt synspunkt, men jeg likte at det er helt tydelig at Gucci er mektig, og noe som ikke tilhører motens, men verdens fantasi.

– De kan skape noe helt nytt, med historien rundt familien, med mange av de mest kjente skuespillerene, hvorav én er en venn av meg, og det er beviset på at Gucci er pop, avslutter han.

Les også: Derfor er Euphoria blitt så populær

Les også
13 dreamy hoteller i Europa

Siste saker

Mest lest nå
Les mer