Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Gucci får blackface-kritikk

Gucci: «Vi har gjort en stor tabbe»

Internt notat viser at toppsjefene tar «blackface»-kritikken på alvor.

Det var forrige uke at Guccis mye omtalte «blackface»-genser ble trukket tilbake fra markedet etter massiv kritikk.

Les også: Er dette begynnelsen på slutten for Dolce & Gabbana?

Søndag, bare dager etter at Gucci kom med en offentlig beklagelse, gikk samarbeidspartner og hip hop-legende Dapper Dan ut mot det italienske motehuset på sin Instagram.

Han bekreftet også at Gucci-topp Marco Bizzari hadde takket ja til å komme fra Italia til Harlem for å møte ham.

Mandag kveld publiserte motenettstedet Fashionista et internt notat fra Gucci. Det viser at både Bizzari og kreativ leder Alessandro Michele tar skandalen på alvor.

Alessandro Michele.

«Vi har gjort en tabbe. En stor en. På grunn av kulturell ignoranse, men ignoranse er ingen unnskyldning», heter det i notatet som er adressert «kjære kolleger» og signert Bizzari.

Videre i notatet heter det at ledelsen i Gucci nå jobber med «helt konkrete umiddelbare tiltak». Det skal blant annet inkludere et globalt kulturell bevissthet-program samt stipendprogram som skal sette fokus på økt mangfold.

«Det er mennesker som står i sentrum for alt vi gjør. Denne situasjonen vil ikke forandre verdiene våre, det som definerer oss, det vi står for og hvordan vi oppfører oss mot hverandre og det samfunnet vi alle er en del av. Vi skal ta denne utfordringen som et mandat til å utvikle en sterkere organisasjon. Det er en forpliktelse vi alle har», avslutter han.

Du kan lese notatet i sin helhet her.

Michele, som skal presentere det italienske motehusets FW19-kolleksjon i Milano neste uke, har foreløpig ikke kommet med noen uttalelse. I notatet fra Bizzari heter det imidlertid at en uttalelse fra Michele er nært forestående.

Les også: Slakter Justin Biebers kleskolleksjon

Siste saker

Mest lest nå
Les mer