Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Italiensk luksusmerke mistenkes for skattesnusk

Det italienske motehuset er i hardt vær hos skattemyndighetene.

Det ryktes nå om at Gucci har lurt seg unna omlag 1,3 milliarder euro i skatt, ifølge italienske skattemyndigheter. Det var den italienske avisen La Stampa som først kunne avsløre nyheten og siden meldte britiske The Guardian om det.

Gucci eies i dag av den franske luksusgruppen Kering, som i anledning politirazzian mot motehuset bekrefter dette ovenfor avisen La Stampa. The Guardian skriver at det er bekreftet at Guccis kontoer i Milano og Firenze har blitt etterforsket grunnet mistanke om skatteunddragelse.

Bakgrunnen for politirazziaen skal være at italienske skattemyndigheter mener motehuset har lurt seg unna å betale 1,3 millioner euro over flere år. Måten de skal ha klart dette på er via et datterselskap de skal ha opprettet i Sveits, som skal ha gjort at de har betalt en langt lavere sveitsisk skatt.

Dette er ikke første gangen et italiensk motehus er i hardt vær for skattesnusk. I 2013 skrev E24 at Dolce & Gabanna ble dømt til fengsel grunnet grov skattesvindel og i 2014 ble både Prada og Armani etterforsket for det samme. Dette endte med at begge motehusene gikk med på å betale millionbeløp tilbake til italienske myndigheter.

Hovedbilde: @Gucci 

Les også: Patagonia går hardt ut mot Trump 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer