Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Girls-stjernene pryder forsiden til spesialutgave av motemagasin

girls-feb17-featuremedium04

Foto: Glamour

Lena Dunham er et friskt pust i en verden fylt med filter og Photoshop. Hun er forkjemper for et positivt kroppsbilde og beviser at kropp er topp uansett hvilken fasong du måtte ha – blant annet har hun holdt det ekte i en undertøyskampanje.

Denne måneden pryder Dunham og resten av jentegjengen bak HBO-serien Girls forsiden av Glamour. I den forbindelse forteller serieskaperen på sin Instagram-profil om hvordan hun har vært usikker på utseendet gjennom hele oppveksten, selv om hun på utsiden har virket selvsikker. Hun sier at hun ikke hatet hvordan hun så ut, men hun hatet kulturen som fortalte henne at hun burde hate det.

– Da karrieren min skøyt fart var det noen som feiret hvordan jeg så ut, men det var alltid i vinklingen «er hun ikke modig» og «det er så modig gjort og vise DEN kroppen på TV», skriver hun.

Skuespilleren, forfatteren og serieskaperen har tidligere bannlyst magasiner fra å redigere bildene av henne. Hun fortsetter med å takke motemagasinet og andre kvinner som prøver å fremme et positivt kroppsbilde.

– Takk for at dere viser fram cellulittene mine i bladhyllene overalt i dag, avslutter Dunham.

Hele Girls-gjengen er ikledd Marc Jacobs’ vårkolleksjon 17 fra topp til tå – blant annet har alle de berømte plattform-skoene. Dunham har på seg hotpantsen som Irina Shayk hadde på seg på catwalken under visningen til Marc Jacobs i fjor.

 

mtq0mdg2otmyntu5nzy3ndmw

Dette er en spesialtutgave av det amerikanske motemagasinet hvor alt innholdet er produsert av kvinner. Etter en gjennomgang fant Glamour ut at selv om de fleste leserne er kvinner er det faktisk menn som produserer det meste av innholdet  – spesielt når det kom til fotografer, stylister og makeup-artister som står bak bildene til printmagasinet.

– Likestilling er i alle sine tanker om dagen og det skjer ikke bare på CEO eller «president av USA»-nivå. Det starter hjemme, og når jeg så disse tallene var det veldig klart: Vårt hjem kunne trenge en shake-up. Den starter med dette nummeret, hvor bildene fra første til siste side er produsert av kvinner, sier sjefsredaktøren Cindi Leive ifølge WWD.

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Andrea Steen

Les også: Ashley Graham går hardt ut mot «body-shamers»

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer