Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Ashley Graham går hardt ut mot «body-shamers»

Screen Shot 2016-08-03 at 14.15.15

Foto via Instagram

Ashley Graham skapte historie da hun som første «plus size»-modell prydet forsiden av den anerkjente bikiniutgaven av Sports Illustrated tidligere i år. Graham er en sterk forkjemper for et positivt kroppsbilde, og har skapt en bevegelse med #BeatyBeyondSize.

Graham opplever dog mye hat på sosiale medier, og i den nylige kommentaren «Shamed If I Do, Shamed If I Don’t» på Lenny Letter, drevet av blant annet Lena Dunham, skriver modellen om hvordan hun opplever all den negative tilbakemeldingen.

– For noen har jeg for mye former. For andre er jeg for høy, for store bryster, for høylytt, og nå – for tynn. Når jeg poster et bilde fra en «bra vinkel», får jeg haugevis av kritikk fordi jeg ser for smal ut og at jeg lar meg påvirke av presset. Når jeg poster et bilde av meg selv hvor jeg viser cellulittene, strekkmerkene og bilringene, blir jeg kritistert for å promotere overvektighet. Body shaming må stoppe. Jeg er over det, skriver Graham.

Screen Shot 2016-08-03 at 14.37.38

Foto via Instagram

Graham har vært i magasiner som Vogue, Elle, Harpers Bazaar og Glamour – og gikk på catwalken til H&M tidligere i år under Paris Fashion Week, samt vært en av kampanjemodellene til Levi’s.

– Jeg er her for alle kvinner som ikke føler seg komfortable i deres egen kropp, og som trenger en påminnelse på at deres kropp er vakker. Jeg er veldig stolt av min jobb som modell, og jeg er enda mer stolt av jobben vi alle har gjort til å skape bevissthet rundt det å skape et positivt kroppsbilde og mangfold når det kommer til størrelse innen moteindustrien, forsetter modellen.

Les også
STILORAMA: Felicia Noelle Donkor

Les også: Denne skolen forbyr «cornrows»

Siste saker

Mest lest nå
Les mer